CELA SRBIJA VOLELA JE OVOG ČOVEKA Neponovljivi Nikola Simić ostavio je veliki trag, a da li ste znali da je baš ovaj glumac njegov rođeni brat?! (FOTO)
Foto: Youtube/Printscreen

Naš legendarni glumac Nikola Simić ostaće upamćen po maestralnim ulogama koje je odigrao, a malo ko zna da je i njegov rođeni brat takođe glumac.


Nikola je važio za glumca koji ljubomorno čuvao svoj privatni život. Voleo je scenu, glumu i svoj poziv, ali o porodici je nerado govorio.

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Upravo zbog toga mnogima je bilo iznenađujuće kada su saznali koji glumac je njegov rođeni brat.

Naime, Nikolin brat Slavko Simić takođe bio izuzetan glumac, te da je on čak bio protiv toga da se Nikola bavi ovim poslom.

Slavko Simić (1924-2007) voleo je, pored glume, i da piše, te je objavio i svoje razgovore sa Ivom Andrićem. Nekadašnji predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije dobio je Vukovu nagradu u isto vreme kad je i njegov rođeni mlađi brat Nikola Simić dobio Ćurana za komediju.

Njegova prva uloga na filmu bila je 1947. u ostvarenju Živječe ovaj narod prema tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih bila je uloga pijaniste u prvoj sezoni serije Otvorena vrata.

Komentari (1)

Loading