PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC IZ TITANIKA Borio se sa opakom bolešću, porodica izdala saopštenje
Foto: Youtube/Printscreen

Engleski glumac Dejvid Vorner, poznat po ulogama u filmovima Predskazanje i Titanik, preminuo je u 80. godini od bolesti povezane sa rakom.

Pročitajte još: Najomraženija ALBANSKA PEVAČICA u Srbiji na nastupu doživela PEH: Srbi su je URNISALI komentarima, a jedan od njih je bio "Padni ako je Kosovo Srbija"

PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC IZ TITANIKA Borio se sa opakom bolešću, porodica izdala saopštenje

Foto: Youtube/Printscreen

 

Umro je u nedelju, 24. jula u staračkom domu u Denvil Holu.

„Nedostajaće nam, njegovoj porodici i prijateljima, i pamtićemo ga kao dobrodušnog, velikodušnog i saosećajnog čoveka, partnera i oca, čiji je izuzetan rada uticao na živote mnogih. Srce nam je slomljeno“, navela je porodica u saopštenju dostavljenom BBC-ju.

Vorner je često igrao negativca, kao u filmovima The Thirty Nine Steps iz 1978. godine i Time Bandits iz 1981.

Upravo je jedna od takvih njegovih uloga bila u blokbasteru Titanik Džejmsa Kamerona u kojem je igrao Spajsera Lavdžoja, zlobnog pomoćnika Bilija Zejna.

Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u filmu Povratak Meri Popins u kojem je igrao ekscentričnog admirala Buma.

Mnogi će se setiti njegovog lika, fotografa Kita Dženingsa, u filmu Predskazanje (The Omen) iz 1976, klasiku o paranormalnim silama, sa Gregorijem Pekom u glavnoj ulozi.

U jednom intervjuu, upitan da li zna šta se desilo sa njegovom odsečenom glavom (u filmu, nesrećni fotograf ostaje bez glave), Vorner je uzdahnuo i rekao: „Izgubio sam je u razvodu“.

Igrao je Boba Kračita u adaptaciji Božićne pesme Čarlsa Dikensa iz 1984. reditelja Džordža Si Skota, napominjući da je bilo zadovoljstvo igrati lik koji za promenu nije negativac.

Imao je i uspešnu televizijsku karijeru, igrajući, između ostalog u serijama Valander, Penny Dreadful, Ripper Street, Doktor Hu i u Tvin Piksu.

Vorner je igrao i različite likove u franšizi Zvezdane staze.

CECA PREŠIŠALA MADONU NA PRESTIŽNOJ SVETSKOJ LISTI Samo ove dve dive su ispred nje

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading