OVAKO ĆE KRALJEVSKA PORODICA OBELEŽITI 60. ROĐENDAN LEJDI DI Statua princeze Dajane stigla u Kensingtonsku palatu!
Foto: Alo/printscreen

Ujedinjeno kraljevstvo se ovih dana sprema se za veliko slavlje - šezdeseti rođendan princeze od Velsa. Iako Dajane nema skoro 24 godine, njen duh oseća se u svakoj pori britanskog društva.

U vrtu Kensingtonske palate 1. jula, na dan kada je rođena, biće postavljena statua Lejdi Di u prirodnoj veličini. U tom zdanju princeza je živela posle razvoda od Čarlsa, a danas je to dom njenog starijeg sina, princa Vilijama i njegove porodice.

U zajedničkoj izjavi koju su prinčevi dali 2017, kada su poručili spomenik, istakli su da na ovaj način žele da sačuvaju uspomenu na kraljicu srca, njen život i legat. Vilijam i Hari zapravo su planirali da bude postavljena u avgustu te godine, kako bi obeležili dve decenije od majčine smrti, ali radovi nisu bili završeni na vreme.

Inače, čuveni kensingtonski vrt, „Sanken garden“, otvoren je za posete, a pre nekoliko godina u njemu je posađeno Dajanino omiljeno belo cveće. Hari i Megan izabrali su upravo to mesto za fotografisanje posle objave da su se verili.

OVAKO ĆE KRALJEVSKA PORODICA OBELEŽITI 60. ROĐENDAN LEJDI DI Statua princeze Dajane stigla u Kensingtonsku palatu!

Foto: Alo/printscreen

 

Autora statue, Ijan-Rank Brodli, izabrali su Vilijam i Hari, oduševljeni njegovim prethodnim radovima.

Upakovani u posebne kutije, delovi skulpture juče su dopremljeni u Kensington i trenutno se sastavljaju. Ceremonija će zbog kovida biti privatnog karaktera, uz prisustvo članova porodica Vindzor i Spenser. Kako je još davno najavljeno, Hari i Vilijam održaće zasebne govore. Ako situacija sa koronom bude pod kontrolom, javnost će većoj ceremoniji moći da prisustvuje u septembru. Pominju se i specijalni gosti, poput Eltona Džona, Dajaninog velikog prijatelja, koji ju je 1997. godine na večni počinak ispratio pesmom „Candle in the wind“.. Podsetimo, princ Hari koji od prošle godine živi u Kaliforniji, stigao je u Lonton pre nekoliko dana kako bi majci odao počast. On je došao ranije zbog preventivnih mera i karantina, dok princ Čarls i Kejt Midlton neće prisustvovati otkrivanju statue.

Megan se odrekla titule, ali Hari nije, iako je tvrdio drugačije, detalj sa rodnog liste male Lilibet, otkrio sve, detalje pročitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading