SPOT IZGLEDA SVETSKI! Neposredno pre petog serijala “La Casa de Papel“ atraktivne Crnogorke su objavile plesnu verziju popularne serije! (VIDEO)
Plesni klub DUGA

Plesni klub “Duga” je jedina plesna škola na severu Crne Gore koja se za 12 godina postojanja istakla na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Ove talentovane mlade članice grupe su bile polufinalistkinje talent show-a “Više od igre“ i predstavnice Berana na takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope”.

Pored 70 pehara za koreografije, PK“Duga” je dobitnik i priznanja za razvoj kulture i umetnosti u Beranama, koja se dodjeljuje povodom Dana opštine 2017. godine, a prepoznat je i po ekranizaciji koreografija u čemu se ogleda njihova jedinstvenost.

Novi video spot Plesnog kluba „Duga“ koji je najavljivan na Aloonline.me nekoliko dana ranije uz teaser koji nas je sve zaintrigirao objavljen je danas na YouTube kanalu N motion.

Autor projekta je Nina Rmuš, koreografkinja PK „Duga“ koja je režirala i pisala scenario za plesni spot.

O tome odakle je dobila ideju za snimanje spota, atmosferi koja je vladala prilikom snimanja i o tome ko im je pomogao u realizaciji ovog muzičkog projekta, razgovarali su sa Ninom, koja je još uvek pod utiscima finalne verzije spota.

- Nakon odgledanih četiri sezone „La Casa de Papel“  u par dana za vreme lockdown-a, puno kreativne i stvaralačke energije je akumuliralo i bilo je pitanje vremena kada će se izroditi novo ostvarenje. Presrećna sam što su se kockice sklopile neposredno prije petog serijala ove popularne serije i sada možemo svi da uživamo u našoj plesnoj verziji „La Casa de la Danza" - ističe ona.

- U projektu je učestvovalo 20 plesača/glumaca koji su aktivni članovi Plesnog kluba „Duga“. Pripreme na spotu su trajale nedelju dana, uvežbavanje koreografije, rad na glumi, kostimografija i scenografija. Spot je snimljen za nekoliko sati na jednoj lokaciji u kompleksu bivše fabrike „Celuloza“ na Rudešu u Beranama. Spot je podržan od strane Opštine Berane – Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Turističke organizacije Berane i privrednika iz Berana - dodaje ona.

Ona se posebno zahvalila svima koji su pomogli da ovaj spot ugleda svetlost dana, a najveću zahvalnost duguje svojim igračima.

- Hvala mojim najdražim plesačima na koje sam neizmerno ponosna i bez kojih projekat ne bi mogao biti realizovan: Jelena Babović, Ivona Đukić, Sofija Martinović, Nikolija Pešić, Klara Đukić, Jovana Komatina, Jana Spalević, Anabela Šunjević, Ena Đukić, Đani Beriša, Anđela Marsenić, Jana Drobnjak, Dušica Dakić, Sofia Đekić, Nina Cimbaljević, Samija Imeri, Ana Kovačević, Natalija Guberinić. You’re simply the best! - poručila je Nina Rmuš.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading