TEŠKO JE FINANSIJSKI Poznati pevač progovorio o novcu, priznao da folkeri bolje zarađuju, a onda otkrio nešto što malo ko zna
Foto: Youtube/Printscreen

Željka Vasića nemamo često prilike da vidimo u medijima, pevač živi miran i povučen život sa svojom porodicom i daleko od očiju javnosti, a retko kad i daje intervjue, a sada je rešio da otvori dušu.

Naime, pevač je progovorio o poslovnim planovima, kako opstaje pop muzika i dalje budući da je folk veoma uzeo maha i kako on na to sve gleda, a i da li njegova porodica voli da se eksponira u medijima.

Koji je razlog neizdavanja albuma na muzičkoj sceni?

– Ekonomski. Moja velika sreća u tome je što sam sam svoj majstor, u startu nemam to finansijsko opterećenje kao oni, ali to nadograđujem sa drugim stvarima. Jako je kompleksno i skupo. Kada sam snimao gudače za svoj album, pretvorio sam dvoranu u svoj studio.

TEŠKO JE FINANSIJSKI Poznati pevač progovorio o novcu, priznao da folkeri bolje zarađuju, a onda otkrio nešto što malo ko zna

Printscreen

 

Zbog čega je pop muzika u senci?

– Oduvek je bila. U staroj Jugoslaviji je uvek bila najpopularnija narodna muzika. Radio sam taj posao, upoznavao sam se sa svim muzičkim žanrovima. Svirao sam svadbe, pod šatorima, nisam rođen pod staklenim zvonom. Godinama sam radio po beogradskim splavovima, tu imaš jednu plejlistu po kojoj pevaš i mozak ne moraš ni da imaš, da se baviš tim poslom, na takav način. Dugo godina sam svaki dan radio svadbe, nekoliko godina nisam video sunca, osim kada sviće, kada se vraćam kući. Nisam imao život. Divim se ljudima koji to mogu da rade i dan danas. Kako čovek sazreva, teži ka tome da malo smanji to. Izgubiš zdravlje, novac dođe i prođe.

Da li je istina da folk izvođači više zarađuju?

– Jeste sigurno, nema tu mnogo filozofije, ali opet dolazimo do toga šta želiš od ovog posla. Ljudi se bave time jer im deluje kao brza i laka lova, ali je taj posao zapravo jako kompleksan i mnogi odustaju posle nekoliko godina. Vide da zarade nešto i onda investiraju u neki drugi biznis, to je legitimno, ali strada muzika jer čini našu kulturu koja je na niskom nivou.

TEŠKO JE FINANSIJSKI Poznati pevač progovorio o novcu, priznao da folkeri bolje zarađuju, a onda otkrio nešto što malo ko zna

Printscreen

 

Nemamo često priliku da vas vidimo u javnosti sa porodicom. Da li je to njihova ili vaša želja?

– Supruga nije fascinirana javnim nastupima, ne pridaje tome nikakav značaj, kao ni moja deca. Ne zanima ih, doživljavaju to kao svaki drugi posao. Ako nešto mogu da kažem da opisuje moju porodicu, to je da nema nikakve fascinacije. Naravno, imam najveću podršku od njih.

Željko ima dvoje dece, sina Andreja i ćerku Lenku, koji neće očevim stopama.

– Da je bilo ko od njih izrazio neku istinsku želju da se bavi time, imali bi moju podršku, ali nisu. Andreja je išao na gitaru, ali se ispisao - zaključio je Željko.

MALO JE REĆI DA SMO POTRESENI Sara Jo se oglasila nakon terorističkog napada u Oslu gde je nastupala, ubijene su dve osobe

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading