ISTRAŽIVANJE: Ovo je lista top 5 najlepših novinarki u Srbiji
Foto: Printscreen TV Prva

Novinarke su žene koje, po pravilu, moraju da budu lepe, dopadljive, inteligentne, harizmatične, elokventne i provokativne, a upravo takvih žena se plaše gotovo svi muškarci i beže od njih u zagrljaj onih žena koje su „skromne“, „ćutljive“, „neupadljive“, jer se pored takvih žena većina muškaraca, a naročito slabi muškarci, osećaju i te kako sigurno.

Međutim, uvek postoji izuzetak od pravila pa se mnogi muškarci bukvalno „lepe“ za poznate novinarke, a to su uglavnom uspešni i moćni muškarci iz sveta politike i biznisa, a gotovo nikada poznati sportisti ili muzičari.

Tragajući za top listom najpoželjnijih novinarki u Srbiji, bez obzira na njihov trenutni bračni ili ljubavni status, i naravno apsolutno poštujući isti, anketirali smo 50 poznatih i uspešnih muškaraca Srbije iz svih sfera društva, a evo koje su oni novinarke izdvojili iz čitave plejade naših lepih, pametnih i uspešnih žena u novinarstvu:

SANJA KUŽET

Svojim stasom i vitkom linijom, čak i posle dva porođaja, Sanja Kužet mami uzdahe jačeg pola iz nedelje u nedelju vodeći Zvezde Granda. Ali, upravo njena vitka linija, pre nego što je stala ispred malih ekrana, Sanju je odvela i na modnu pistu.

ISTRAŽIVANJE: Ovo je lista top 5 najlepših novinarki u Srbiji

ATA Images

 

Voditeljka Sanja Kužet, ispred svega je požrtvovana majka dva sina: Andrije koji ima 13 godina i Strahinje koji je u februaru napunio pet.  Iako je bila ubeđena da će starijem sinu podariti sestru,  stigao je Strahinja je i sada ga stariji brat čuva kao malo vode na dlanu.

IRENA JOVANOVIĆ

Irena Jovanović (46) već dve decenije je prisutna na medijskom nebu, a publiku je osvojila harizmom, prefinjenom lepotom i istančanimstilom odevanja.

Njen novinarski njuh prepoznao je legendarni Đoko Vještica tokom bombardovanja kada se spletom okolnosti obrela u informativnoj redakciji Studia B rame uz rame sa Jugoslavom Pantelićem.

ISTRAŽIVANJE: Ovo je lista top 5 najlepših novinarki u Srbiji

Printscreen

 

Saradnju sa kolegom nastavila je u emisiji „Beograde, dobar dan“, za koju je i nagrađena godišnjom nagradom grada Beograda 2012. godine.

Nakon 18 godina rada na gradskoj televiziji 2017. godine prelomila je i prešla na Pink.

Ponosna je majkadva sina Luke i Lazara.

SNEŽANA DAKIĆ

Snežana Dakić predstavlja začetnicu modnog novinarstva u Srbiji. Po obrazovanju je profesorka španskog jezika i hispanskih književnosti. Godinama je popularna i cenjena u svetu mode, dizajna, umetnosti i televizije što umnogome govori o kvalitetu njenog rada i kreativnom duhu. Osmislila je sopstvenu autorsku emisiju „U trendu“ i u njoj objedinila svoju kreativnost, smisao za estetiku i poznavanje modnih tendencija. Sada je zaštitno lice sve popularnije Hype televizije.

ISTRAŽIVANJE: Ovo je lista top 5 najlepših novinarki u Srbiji

Foto: Printscreen/instagram

 

Ugostila je brojne sagovornike, pripadnike svetskog i domaćeg džet-seta koji diktiraju trendove savremenog života i proputovala najlepše turističke destinacije u cilju da svojim gledaocima prezentuje jedan argumentovano uobličen program, u isto vreme edukativan i zabavan. U svoju delatnost uključuje i mlade, iskaknute i talentovane umetnike i daje im priliku da iskažu svoje sposobnosti. Snežana je prototip savremene modne novinarke čiji rad odiše stilom, umećem i kvalitetom.

Udata je i mama male Laure.

NATALIJA SIMOVIĆ

Voditeljka kultne emisije DNK Natalija Simović pokazala je kako treba napraviti zanimljivu priču, a pri tome i pomoći onima kojima je pomoć neophodna. Malo je poznato da je Natalija diplomirana pravnica, te evo šta je jednom prilikom rekla na tu temu i da li je kao pravnik ikada radila:

Natalija DNK

Foto:Promo

 

– Radila jesam i u trenutku nezadovoljstva naišao je poziv za “DNK”. Mnogo puta sam opisala kako je mene “DNK” emisija našla preko drage Nataše Sević ali sa druge strane, da nije bilo razuma i podrške Darka, čelnih ljudi televizije Pink i univerzuma, ja nikada ne bih bila u domovima širom Srbije svake srede uveče – rekla je ona.

Podsetimo, ovaj format emisije je u početku bio vrlo začuđujuć za mnoge, ali je trenutno jedan od najgledanijih. Na novinarska pitanja tipa: „Da li si sama ili si u nekoj srećnoj vezi?“ odgovara „Srećna sam, to je jedino važno. Šta me to sve čini srećnom, kompleksno je pitanje.“

JOVANA JEREMIĆ

Jovana Jeremić je prototip žene koja se sama probijala kroz život. Ona je voditeljka koja je početnu popularnost stekla vodeći rijaliti šou Parovi. Rođena je 25. oktobra 1990. godine u Ljigu, ali dugo već živi i radi u Beogradu. Bila je đak generacije i imala je uspeha na državnim i republičkim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti zbog čega je dobijala brojne stipendije. Zbog studija se preselila u Beograd i upisala je Pravni fakultet. Dnevno je učila od 10 do 12 sati u čitaonici „Svetozar Marković“ i prioritet joj je bio da ostane na budžetu jer roditelji nisu mogli da finansiraju njeno školovanje. Iako je imala uspone i padove, ostvarila je svoj cilj i diplomirala je sa prosekom 9,6. Masterirala je na temu „Ustavno i parlamentarno pravo političke partije“.

ISTRAŽIVANJE: Ovo je lista top 5 najlepših novinarki u Srbiji

Printsc Pink

 

Voli da kuva. Liniju održava tako što redovno trenira. Rekla je da je ostvarila saradnju sa brendom Victoria’s Secret i da mašta da prošeta modnom pistom kao Viktorijin anđeo i da nosi bela krila i zlatni kostim. Privatno najviše voli crni čipkani veš.

Za sebe kaže da je porodična žena i da bi u narednih 15 godina volela da rodi još jedno ili dvoje dece.

OVO JE NOVI DOM KAĆE I GOBELJE Grujićeva pokazala u kakvom luksuzu će živeti, od pogleda zastaje dah, a tek kad vidite na kom su spratu

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
ja

09.06.2022 12:12

A gde su Nina Radulović i Dragana Kosjerina????

kokan

09.06.2022 12:58

Sanju Kužet i onou polupismenu njuškicu, kepeca upoređujete, ne mo gu ćeeee...

petar

09.06.2022 21:04

Sve je uredu i ako fale neke druge ali zasmejavate nardod, jeremicka sesta, lici na travestisa !

mr

10.06.2022 08:53

aaahahahhahaha, sem kužete, ostale baš baš daleko od lepote