POVLAČE SE SA EVROVIZIJE I NAJAVLJUJU TUŽBU Ova zemlja napravila haos nakon što su im poništeni glasovi, udarili na organizatore
Shutterstock

TVR, rumunska televizija preti da će se povući sa takmičenja za Pesmu Evrovizije nakon što je EBU odgovorio na neregularne obrasce glasanja šest zemalja, uključujući i njihovu.

Naime, rumunski javni servis razmatra i da pokrene tužbu protiv Evropske radiodifuzne unije, a takođe su se pridružili i tvrdnjama RTCG Crne Gore da su Švedska, Australija i Belgija takođe glasale jedna za drugu, ali da oni nisu dobili nikakve sankcije.

Deo saopštenja TVR objavljenog juče popodne prenosimo u celosti.

- TVR ne odobrava način na koji je Evropska radiodifuzna unija (EBU) rešila situaciju nastalu glasovima nacionalnih žirija tokom polufinala i finala Evrovizije 2022. Glasovi su podeljeni na način koji izaziva sumnju. Dok su neke zemlje kažnjene, ocene porotnika su zamenjene ocenama EBU – kroz takozvani netransparentni „algoritam“, koji zauzvrat izaziva sumnje – za druge nisu primenjene nikakve sankcije - navodi se, prenosi Telegraf i dodaje:

- Što je još gore, dobili su dodatne poene, koje je uputio EBU u ime kažnjenih zemalja (detalji na kraju saopštenja). Uticaj ovih sumnji na konkurenciju i reputaciju sankcionisanih televizija mogao je biti potpuno eliminisan da je EBU svoju zabrinutost preneo zainteresovanim stranama čim su primećene, odnosno u sredu, 11. maja, posle prvog polufinala - finale za žiri. Da je EBU preneo delegacijama beleške porotnika šest zemalja dan nakon glasanja i ubedljivo objasnio postojanje „nepravilnog obrasca glasanja“, TVR bi imao vremena da reaguje da odmah ispita navode i ispravi situacija, ako postoji - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbajdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunija i San Marino, a Konstrakta je ostala bez 12 poene.

A TI KAD J**EŠ NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI PRED ŽENOM?! Tiktoker brutalno isprozivao i ponizio Slobu Radanovića, ovo mu niko nije izgovorio do sada

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading