ORGANIZATORI EVROVIZIJE ZABRANILI RUMUNIJI UKLJUČENJE, A EVO KOME SU DALI NJIHOVE GLASOVE Hit reakcija voditeljke preplavila društvene mreže, otkriveno šta se zapravo dogodilo (VIDEO)
Printscreen

Ovogodišnja Evrovizija puna je skandala, pa je tako već prve polufinalne večeri albanska predstavnica Ronela Hajati pokazala dvoglavog orla i za to prošla nekažnjeno, potom je žiri Ani Đurić dao 23 nule iako je bila jedan od ubedljivih favorita, a nakon završetka Eurosonga, novi detalji skandaloznog takmičenja izlaze na površinu. 

Naime, prvo su se na društvenim mrežama pojavili snimci na kojima pobednici iz Ukrajine pokazuju nacistički pozdrav, što je naravno takođe prošlo nekažnjeno, a sada se pojavio i video na kojem se vidi reakcija rumunske voditeljke u trenutku kada su joj saopštili da joj organizatori Evrovizije ne dopuštaju uživo uključenje jer sumnjaju na nepravilnosti.

ORGANIZATORI EVROVIZIJE ZABRANILI RUMUNIJI UKLJUČENJE, A EVO KOME SU DALI NJIHOVE GLASOVE Hit reakcija voditeljke preplavila društvene mreže, otkriveno šta se zapravo dogodilo (VIDEO)

Printscreen

 

Glasove rumunskog žirija u finalu je pročitao šef "Evrovizije", Martin Osterdahl umesto voditeljke.

Inače, EBU je odbacio glasove žirija iz šest zemalja, među kojima je i Rumunija, nakon što su se pojavile sumnje u nameštanje.

Šefica rumunske delegacije Julijana Marčuk tvrdi da je 12 bodova koje je Bukurešt dodelio Moldaviji u finalu pripalo Ukrajini i kaže da ne razume zašto je EBU poništio glasanje njihovog žirija

.- Iz Torina sam zvala Bukurešt, tražila sam da mi daju rezultat, jer do tog trenutka nisam znala detalje o tome kako je žiri organizovan u studiju. Saznala sam da je glasanje organizovano po svim pravilima EBU, uz obavezno prisustvo zapisničara, koji je stigao u studio pre članova žirija - rekla je za rumunski "Telejurnal".

- U analizi glasanja žirija, koju je sproveo panevropski glasački partner Evropske radiodifuzne unije (EBU) nakon druge generalne probe drugog polufinala Eurosonga 2022, utvrđeni su određeni nepravilni obrasci glasanja u rezultatima šest zemalja. Kako bi se uskladio s Pravilima za glasanje takmičenje, EBU je radio sa svojim partnerom za glasanje da bi izračunao zamenski rezultat za svaku od tih zemalja i za drugo polufinale i za veliko finale - rekli su.

Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbajdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunija i San Marino. I Crna Gora reagovala je na ovu vest. Naveli su da je glasanje u studiju Radiotelevizije Crne Gore proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga ga je uredno overio EBU. Napomenuli su da ne vide razlog za sumnju na bilo kakvu nepravilnost.

NIPODAŠTAVALI SU ME, U MUZICI SAM VIŠE ZARAĐIVALA Snežana Savić progovorila o samohranom majčinstvu, karijeri, ocu koji je nije podržavao, kao i golim scenama kojih se sada stidi

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading