NIPODAŠTAVALI SU ME, U MUZICI SAM VIŠE ZARAĐIVALA Snežana Savić progovorila o samohranom majčinstvu, karijeri, ocu koji je nije podržavao, kao i golim scenama kojih se sada stidi
Printscreen

 

NIPODAŠTAVALI SU ME, U MUZICI SAM VIŠE ZARAĐIVALA Snežana Savić progovorila o samohranom majčinstvu, karijeri, ocu koji je nije podržavao, kao i golim scenama kojih se sada stidi

Foto: Youtube/Printscreen

 

Snežana Savić decenijama je važila za jednu od najseksipilnijih glumica domaće javne scene, a sada se prisetila mlađih dana, priznala da se kaje zbog golih scena i otkrila da su je često nipodaštavali.

-  Baš me je bilo sramota kada sam morala da se skidam zbog uloga, nikada se nisam lepo osećala. Ali to je moj posao i kada se čovek opredeli za glumu, mora da shvati da je njegovo telo oruđe za rad-  rekla je najpre glumica, pa se osvrnula na scene iz "Boljeg života".

- To je dobra serija, koja je uvek aktuelna, jer govori o ljudima i njihovim životima. Bjela je bio sjajan u ulozi Slobodana Bobe Popadića, ali sramota je da sada ja matora pričam o tom našem poljupcu iz serije.  Tim ulogama sam stekla popularnost, jer se one pamte više od pozorišnih. Kada sam postala prepoznatljiva, počela sam da snimam ploče. Popularnost mi je svakako prijala, laže glumac koji kaže suprotno. Neki glumci i kritičari smatraju da je pozorište reper koliko je neko dobar u svom poslu. I zbog toga mi je drago što su me u predstavi "Petrijin venac" gledali Bata Stojković, Pera Kralj i Mira Banjac i da im se dopalo kako sam odigrala- istakla je Savićeva i otkrila da njeni partneri nisu bili ljubomorni. 

NIPODAŠTAVALI SU ME, U MUZICI SAM VIŠE ZARAĐIVALA Snežana Savić progovorila o samohranom majčinstvu, karijeri, ocu koji je nije podržavao, kao i golim scenama kojih se sada stidi

Printscreen

 


- To je moj posao i nije bilo potrebe da se bilo ko ljuti. To je isto kao kada bi žene ginekologa bile ljubomorne na svoje muževe jer pregledaju pacijentkinje. Doživela sam ja svašta u ljubavi i prema mom životu bi mogla da se napiše knjiga, ali neću je napisati. Ne valja se ogoliti do kraja, pa valjda mi glumci treba da budemo tajanstveni?

Otac je nije podržavao

- U osnovnoj školi sam bila članica dečje dramske grupe, a u Šestoj beogradskoj gimnaziji dramske sekcije. Svi su prepoznali moj talenat za glumu, i mama i tata i nastavnici, ali moj otac nije bio srećan što sam glumica. Smatrao je da treba da se bavim nekim drugim poslom koji će mi obezbediti egzistenciju. I danas se na glumu ne gleda kao na neki poseban posao. Ljudi umeju da kažu: "Otišao u glumu, jao, vidi ga cirkusant." U to vreme su svi roditelji želeli da im ćerke budu doktorke, da imaju neko ozbiljno zanimanje. Majka Jelica me je podržavala u odluci da budem glumica. A otac je bio stara škola, autoritet. Nisam imala otvoren odnos sa njima i birali smo o kojim ćemo temama pričati.

 
NIPODAŠTAVALI SU ME, U MUZICI SAM VIŠE ZARAĐIVALA Snežana Savić progovorila o samohranom majčinstvu, karijeri, ocu koji je nije podržavao, kao i golim scenama kojih se sada stidi

Foto: Youtube/Printscreen

 

Nipodaštavanja

Uporedo s glumom, Savićeva se bavila i pevanjem. Snimila je veliki hit "Tri poljupca", a zbog mikrofona je zapostavila svoju primarnu profesiju.
- Nipodaštavali su me kao glumicu zbog toga što pevam. U svetu je normalno da neko radi više stvari i to znači da je kvalitetna osoba. Ne kajem se zbog pevačke karijere, dosta toga mi je donela, ali se kajem što nisam imala više vremena za teatar. Kada su mi nudili velike, ključne uloge, bila sam na turnejama i nisam mogla u isto vreme da igram u Narodnom pozorištu i da pevam u Americi. Kao pevačica sam dobila sva priznanja, od nagrade za životno delo do nacionalnih priznanja. Menadžeri su imali više poštovanja prema meni jer sam glumica, jer sam dolazila iz tog miljea. Sa gostima isto nikada nisam imala problema, čak ni sa onima koji su voleli da popiju koju čašicu više. Uvek sam nalazila način da priđem ljudima koji su se malo više razularili-  objasnila je Snežana, pa uporedila svoje dve profesije.
- Gluma nije lak posao, snimanja znaju da budu fizički iscrpljujuća, ali je u pevanju teže bilo putovati po svetu i raditi do zore u klubovima u Australiji, Americi... U glumi ste distanciraniji od ljudi, a u pevanju ste "na izvol'te", bliži ste publici.Preko pevanja se zarađivalo mnogo više, gluma je uvek bila na margini. Ne može čak ni da se poredi koliko se više zaradi od jedne tezge u odnosu na jedan glumački angažman - priča Snežana, koja nikada nije dozvoljavala da je kite novcem:
- Bilo je bakšiša, ali ja to nisam volela da uzimam, već sam davala svojim muzičarima. Bilo mi je ružno i ispod dostojanstva da mi neko trpa novac. Već dugo nisam na estradi, radim neke angažmane, ali ne nastupam po diskotekama. Radim samo fine svirke i koncerte, gde otpevam nekoliko pesama i to je to.

 

Samohrana majka

Nakon razvoda od Dragoslava Lazića, Snežana je radila danonoćno kako bi obezbedila svojoj ćerki normalan život. Glumila je i pevala u isto vreme, zbog čega nije mogla da provodi mnogo vremena sa detetom.
- Bila sam samohrana majka u svakom smislu te reči. Srećom, imala sam veliku pomoć roditelja. Moja mama je čuvala Anitu dok sam ja putovala po svetu i radila da bih stvorila nešto, jer nisam mogla da budem sa ćerkom non-stop i da joj u isto vreme stvorim nešto u životu.  Iako niste fizički tu, dete oseća vašu ljubav i da se vi zbog njega trudite. U to vreme sam jako malo spavala. Moja Anita je bila mala i već se bila navikla da kasno uveče dolazim sa tezge i da spavam preko dana. Onda ona kada ustane ujutru dođe kod mene i poželi mi laku noć. Uvek sam bila borac i nije me bio strah kako ću sama podizati dete. Ali bolno je to što mi žene odlučujemo da na sebe preuzimamo i mušku i žensku ulogu. Mnoge majke tako podižu decu, nisam bila jedina - zaključila je ona.

ZAVIRITE U STAN ZORANE JOVANOVIĆ Blogerka se hvali luksuzom, a evo šta je prava istina (FOTO)

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading