UKRAJINCI SU PLAGIJATORI! Oglasio se Saša Mirković i raskrinkao pobednike Evrovizije 2022, a evo šta je rekao o Konstrakti
Privatna arhiva

Estradni menadžer i producent Saša Mirković, koji se sa Marijom Šerifović 2007. godine popeo na muzički tron Evrope, prokomentarisao je za Alo! ovogodišnju Evroviziju u Torinu, pobednika, ali i plasman srpske predstavnice.

Alo

 

Mirković kaže da ga pobeda Ukrajine nije iznenadila, ali je primetio jedan detalj koji ide u prilog Aci Lukasu, ali i njemu kao članu timu koji je i ove godine bio u trci za nacionalnog predstavnika.

Alo

 

- Ukrajinci su imali dobar nastup, ali nisam primetio da im je žiri nije bio naročito naklonjen. Pobednička pesma je čist plagijat pesme Ace Lukasa, koja je snimljena 1998. godine i zove se „Soba za plakanje“. Samo su se dosetili i ubacili neke rep momente i deonice - kaže Mirković, i dodaje:

- Evrovizija je u Ukrajini jako gledan i poštovan festival. Oni su uvek imali dobrog predstavnika i pesmu, i stvarno ne znam šta im bi da uzmu motiv Acine pesme. Mada, sa njima smo imali duel u Istanbulu, kada sam bio član ekipe sa Željkom Joksimovićem, kada je pobedila Ruslana, a i 2007. godine sam imao okršaj sa Viktorom Sredočkim, koji je tada bio drugi.

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Saša Mirković navodi da je ipak ritam pesme doveo Ukrajinu na muzički tron, a ne empatija naroda zbog rata u ovoj zemlji.

- Ne mislim da je Ukrajina pobedila zbog empatije glasača, već se Evropi baš dopala Acina pesma. I on i ja imamo osećaj da je ovim što se tiče našeg tima zadovoljena kosmička pravda. Primetio sam da je i Duška Vučinić tokom komentarisanja pominjala samo Joksimovića i Bojanu Stamenov, koju sam opet ja vodio na ovo takmičenje, a moju i Marijinu pobedu nije pomenula, kao da se toga stide - kaže producent.

Za kraj razgovora Saša Mirković je prokomentarisao i plasman Srbije, ali i objasnio šta je za njega uspeh na festivalu.

- Gledao sam Evroviziju i navijao za Srbiju. Biti peti je dobar plasman za nju, s obzirom na to da ona nije pevala nego recitovala. Već sam rekao da je imala inteligentan nastup i priču koja je iskoristila pandemiju, ali ova pesma neće biti hit, pevaće se još jedan dan i biće zaboravljena. Što se mene tiče, s obzirom na to da sam pobedio, ništa sem prvog mesta nije dovoljno dobar plasman za jednu zemlju - završio je Mirković za Alo!.

Printscreen

 

Špankinja je bila najbolja

Saša Mirković je naglasio da je na ovogodišnjoj Evroviziji najbolja bila Šanel, predstavnica Španije.

- Španija je ubedljivo bila najbolja. To je ono što se meni dopalo i što je pravi evrovizijski paket. Njena pesma će biti najveći hit ove Evrovizije - tvrdi Mirković.

Lukas: Pobedio sam a da nisam ni otišao!

Nakon što je Ukrajina odnela trijumf na „Pesmi Evrovizije 2022“, folk zvezda Aca Lukas prisetio se svoje pesme iz davne 1998. godine.

Printscreen

 

Lukas je na svom Instagramu objavio stori Milana Radulovića Laće, čiji je otac komponovao Acinu pesmu, i obojica su istakla kako numera mnogo podseća na ovogodišnju pobedničku pesmu.

„Pobedili smo a da nismo ni otišli... Svi nas pokrali“, napisao je Lukas u svom stilu bez dlake na jeziku. Ovoj Acinoj konstataciji prethodila je objava Laće Radulovića koja je glasila:

„Čestitke Konstrakti. Srbiju ste predstavili kako dolikuje. Čestitke Ukrajini na pobedi. Čestitke kompozitoru pobedničke pesme što zna pesmu Ace Lukasa koju je komponovao Futa“, napisao je Laća.

OTKRIVENA PRAVA ISTINA Konstrakta prvi put o pehu koji joj se desio u finalu, upleteni i organizatori Evrovizije

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading