KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Konstrakta oprala Evroviziju!
Dejan Milićević

Dok me prvo polufinalno veče emotivno nije doticalo, drugo na kome je nastupala Konstrakta jedva sam preživeo. Bilo je napeto kao u mideru, što bi rekao Voja Nedeljković, jer su voditelji Srbiju prozvali kao desetu, samim tim i kao poslednju zemlju koja je ušla u finale. Da popizdiš! Ovaj fenomen pogodile su moja koleginica Vesna Đorđević i Mira Škorić, a obe su mi u četvrtak pisale i rekle da se smirim jer smo mi favoriti pa nam Italijani treniraju živce. Iskreno, voditeljima zbog kojih mi nije bilo dobro i dalje želim da se je*u ali da ne dožive orgazam. Dabogda jeli pokvarene žabe. Toliko!

Očekujući večerašnje finale uzbuđen kao mlada pred viđenje imam potrebu da konstatujem da ovogodišnja Evrovizija ne vredi ni pet para. Kada izuzmen našu konceptualnu i fenomenalnu Konstraktu, tipično evrovizijskog Izraelca i decentnu Litvanku u haljini Ekstra Nene iz 1992. godine, ostaje čemer i jad koji je već viđen kako žanrovski tako i vizuelno.

Preporučujemo: Prepoznajete li NAŠU glumicu sa FOTOGRAFIJE? Skoro se porodila, a muž ne prestaje da je "NERVIRA"?

Na sceni u areni Palasport Olimpiko tokom dve večeri smenjivali su se ispotprosečni nastupi i još gore pesme koje definitivno neće biti upisane u istoriju najvećeg nesportskog događaja na svetu.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Konstrakta oprala Evroviziju!

Printscreen

 

Sve što je Evropa gledala dve večeri mi smo davno videli na Poselu, Grand festivalu, pa čak i na Zadrugoviziji, koja mi je na momente delovala ozbiljnije i inventivnije. Dok je Australijanac podsećao na Lepu Brenu sa dodele Mac nagrada 2020. godine, Bugarin je nosio kostim koji je prošle godine odenula Ivana Bum Nikolić. Gledajući prenos uživo tugu sam davio belim vinom i zaključio sam da smo mi Srbi zaista izmislili i šou-biznis. San Marino je pokušao da „šokira“ poljupcem dva muškarca, ali šokirao me je Kipar koji je žanrom svoje pesme zapravo predstavljao Tursku.

Sve u svemu, ako postoji šou-biznis i evrovizijski bog, onda bi na muzički tron Starog kontinenta ove godine trebalo da sedne Konstrakta. Tokom nastupa naše predstavnice magija se osećala i preko ekrana. Aplauz koji je dobila potvrdio je pisanje medija da je zaludela i zavela evropsku i svetsku publiku svojom nesvakidašnjom pesmom „In corpore sano“ i koreografijom koju svi oponašaju. Čestitam Konstrakti i celom timu koji je u Evropu ove godine odneo ideju, foru i kvalitet i što nije odnela pretencioznost koja se očekuje, a na koju smo navikli i od koje nam je kada je Evrovizija u pitanju sve više muka. Šta god da se večeras u velikom finalu desi, jedno je istina. Konstrakta je u lavoru oprala ruke, ali je oprala i Evroviziju 2022. godine. Večeras nemamo za koga da glasamo, ali imamo za koga da navijamo.  

ŠTA GOD DA SE DOGODI VEČERAS, POSTIGLI SMO MNOGO Konstrakta se oglasila iz Torina pred finale Evrovizije

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading