VEČERAS JE FINALE EVROVIZIJE 2022! Evo kada nastupa Srbija i fenomenalna Konstrakta, a ove dve zemlje su nam najveća pretnja
Shutterstock

Spektakularno finale Evrovizije 2022 održaće se večeras, u Torinu, a početak prenosa predviđen je za 21h, a naša predstavnica, Ana Đurić Konstrakta, takođe se bori za prvo mesto.

Naime, ovo je tačan redosled zemalja koje će nam se predstaviti večeras u finalu takmičenja: Češka, Rumunija, Portugalija, Finska, Švajcarska, Francuska, Norveška, Jermenija, Italija, Španija, Holandija, Ukrajina, Nemačka, Litvanija, Azerbejdžan, Belgija, Grčka, Island, Moldavija, Švedska, Australija, Velika Britanija, Poljska, Srbija, Estonija.

Najveću pretnju Srbiji, sudeći po kladionicama, muzičkim platformama i komentarima, imaju Španija i Ukrajina, a nama ostaje da vidimo šta će se dešavati večeras kada je i zakazano veliko finale.

VEČERAS JE FINALE EVROVIZIJE 2022! Evo kada nastupa Srbija i fenomenalna Konstrakta, a ove dve zemlje su nam najveća pretnja

Printscreen

 

Pet zemalja ne učestvuju nikada u polufinalnim večerima, već svake godine direktno odlaze u finale Evrovizije, a one su: Nemačka, Španija, Francuska, Velika Britanija i Italija.

Podsetimo, te zemlje daju najveći finansijski doprinos Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) i zbog toga važi pravilo koje dozvoljava tim zemljama direktan prolaz u finale Evrovizije bez obzira na plasman na prošlogodišnjem takmičenju ili prolaska u polufinale.

Podsetimo, Konstrakta će u finalu nastupiti pod rednim brojem 24.

RODITELJ MORA BITI BUDAN Andrija Milošević na nesvakidašnji način otpevao Konstraktinu pesmu, pa nasmejao javnost

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading