OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA Toma Zdravković napisao je veliki hit Zorici Marković, a otpevala ga je druga pevačica
Foto: Alo ilustracija

Zorica Marković je poznata i po tome što ume da se našali i na sopstveni račun.

Ona je svojevremeno otkrila kako je veliki hit pripao njenoj koleginici Silvani Armenulić, kako je rekla, samo zato što je “bila bolja riba od nje”.

Printscreen

 

Kad je trebalo da snimim pesmu “Šta će mi život bez tebe dragi”, tu je bila Silvana koja je, je*iga, bila atraktivnija i popularnija, pa je pesma otišla njoj. Nije mi na kraju bilo žao, ali eto jedne anegdote iz tog vremena. Toma Zdravković me je mnogo gotivio, ali je pesmu dao njoj – kroz smeh je ispričala Zorica.

Pevačica je otkrila da je u Beograd došla davne 1972.

Pročitajte još: Dolazim iz muslimanske porodice, po nacionalnosti sam SRBIN: Evo kako je Meša Selimović objasnio svoje POREKLO i zašto se ne deklariše kao musliman

Foto: Printscreen/instagram

 

Otišla sam u restoran u kom su se u to vreme skupljali estradnjaci, a kad sam ugledala Tomu Zdravkovića i Šabana Šaulića, htela sam da padnem u nesvest. Bila sam klinka, zamislite da ih vidite, a pre toga ste to mogli samo na TV. Tada sam upoznala Mikija Mitrovića, koji je tada pisao mnogo pesama. On me je pitao da li bih radila s jednim orkestrom šest meseci, potpisuje se ugovor i imamo platu uredno. Kasnije sam počela da snimam pesme i to je vrlo dobro prošlo iako nisam očekivala da ću da se probijem na estradi. Narod me je u startu prihvatio jer tada nije bilo mnogo pevača. Prvi album prodala sam u 400.000 primeraka i od tada je karijera išla samo uzlaznom putanjom. Mitar Mirić je tada bio ultrapopularan i njegov menadžer me je pozvao da budem gost na jednom od koncerata. Pristala sam i tako sam napravila ime, zato sam Mitru zahvalna do danas – rekla je Marković.

KRILI ZAŠTO JE NESTALA SA TELEVIZIJE Konačno se saznalo, svi mislili da je dobila otkaz, a ovo je pravi razlog

Komentari (0)

Loading