APSOLUTNO BESMISLENO Zvanično saopštenje RTS-a povodom Konstraktinih spornih fotografija za Vaskrs
Foto: Youtube/Printscreen

Naime, brojni tviteraši nisu bili zadovoljni scenografijom za fotografije kojima je zvanični nalog RTS za Evroviziju čestitao Vaskrs.

Naime, mnogima se nije svidelo to što Konstrakta pozira ispored stolova koji su u obliku slova "Z".

 

 

Kako se navodi, nameštaj liči na latinično slovo "Z", slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave na tu temu, lai brjni tviteraši su imali svoje višenjepa su ostavljali komentare ispod posta.

APSOLUTNO BESMISLENO Zvanično saopštenje RTS-a povodom Konstraktinih spornih fotografija za Vaskrs

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Ko je stavio stočiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovde predstavlja celu Srbiju. Sklanjajte ove slike sa zvaničnog naloga, pa makar bila i slucajnost - glasio je jedan od komentara.

- Brišite ovo, shvatiće se kao slovo Z i suspenzija ko kuća - pisao je drugi.

- Ovo je provokacija Evrope!!! Skroz bi bilo ok da nas ne prime na takmičenje! - su samo neki od komentara ispod objave, a bilo je i onih na engleskom jeziku koji takođe smatraju da je ovo provokacija. Neki su pisali da je u pitanju samo stočić i ništa drugo.

APSOLUTNO BESMISLENO Zvanično saopštenje RTS-a povodom Konstraktinih spornih fotografija za Vaskrs

Foto: Youtube/Printscreen

 

Upravo iz tog razloga se oglasio i Javni servis Srbije, čije saoštenje prenosimo u celosti.

SAOPŠTENJE RADIO TELEVIZIJE SRBIJE

Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu.

ZDRAVLJE JOJ UGROŽENO Goga Sekulić drugi dan Vaskrsa završila na infuziji, prolazi kroz pravu dramu

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ZB

25.04.2022 15:19

Овакви коментари се не граниче са лудилом . Ово јесте лудило.