BOKI 13 OSUĐEN ZA PREVARE I PRANJE PARA! Jovanovski dobio 9 godina zatvora jer je prevario iskusne biznismene?!
Printscreen

Makedonski šoumen i TV-zvezda Bojan Jovanovski Boki 13 osuđen je danas u Skoplju na devet godina zatvora u slučaju u kojem je optužen da je svoju nevladinu organizaciju koristio za prevaru i pranje para.

Jovanovski je prvooptuženi u slučaju nazvanom "Međunarodni savez" po njegovoj nevladinoj organizaciji, koji je tužiteljka Severna Makedonije Vilma Ruskoska nazvala "vrhunac kriminalnog devijantnog uma".

Printscreen

 

Po optužnici, pod plaštom nevladine organizacije Jovanovski je sa saradnicima prevario dvojicu makedonskih biznismena i uzeo im skoro milion evra za projekat izgradnje "Evropskog centra za odrasle" i za "mobilne usluge", koji nije realizovan.

Za taj navodni posao S. M., vlasnik gradjevinskog preduzeća "Pelister" iz Bitolja, oštečen je za 719.905 evra, a A. A. iz "Drim bildinga" iz Struge 233.821 evro.

Jovanovski je, po ranije objavljenim informacija, ugovarajući te poslove, biznismenima tvrdio da ima podršku ljudi iz vlasti za te projekte.

Tokom suđenja je u svoju odbranu rekao da je teško moga da prevari iskusne biznismene.

Printscreen

 

U slučaju "Međunarodni savez" Krivični sud u Skoplju je izrekao još dve zatvorske kazne: potpredsednicu "Medjinarodnog saveza" J. E. osudio je na četiri godine zatvora, a asistentkinju Bokija 13 H. K. B. na jednu godinu zatvora, dok je njegov otac M. J. osuđen na uslovnu kaznu od dve godine.

Peta optužena u slučaju "Međunarodni savez" bila je i bivša potpredsednica vladajućeg SDSM i makedonskog paramenta Frosina Remenski koja je kao počasna predsednica tog udruženja bila optužena za pomaganje u krvičnom delu "prevara".

Pročitajte još: Suđenje Džonija Depa i Amber Herd biće emitovano uživo: MNOGO svedoka će prisustvovati, jedan od njih je i Ilon Mask, na čiju li će stranu STATI sada!

Organizacija "Мeđunarodni savez" je, kao pravno lice, osuđena da plati kaznu od miliona denara, a sud je presudio i o konfiskaciji imovinske korisiti steknute krivičnim delom za koje je optužnima sudjeno u tom postupku.

Foto: Alo.rs

 

Presuda Osnovnog krivičnog suda u Skoplju nije prasnažna i stranke u tom slučaju imaju pravo žalbe Apelacionon sudu u Skoplju.

Bojan Jovanovski Boki 13 već ima pravosnažnu zatvorsku kaznu u slučaju "Reket", u kojem je 18. juna 2020. osuđen na devet godina zatvora za krivična dela "protivzakonit uticaj" i "pranje para".

TAKVO PONAŠANJE JE ZA MENE IBARSKA MAGISTRALA! Angelina surovo o ovim koleginicama, nije birala reči!

Komentari (0)

Loading