BAJA MALI KNINDŽA SNIMA NOVI HIT? Uskoro pesma o "krajiškom spajdermenu"
Foto: Ilustracija

Za to su se potrudili njegovi prijatelji iz UG „Krajiški višeboj“ u Banatskom Velokom Selu kod Kikinde, koji su pokrenuli akciju prikupljanja novca, a za samo par dana prikupljena je cela suma.

Više nema „srpskog spajdermena“, tako nazvanog zbog svojih izuzetnh veština, ali će njegovi neponovljivi podvizi ostati zauvek da žive u sećanjima, sada i kroz pesmu u njegovu čast.

„Pjesmu za Nikolu“ napisaće poznati tekstopisac Lazo Pajčin, a otpevaće je Baja Mali Knindža ili grupa „Goci i Lazo“ i naći će na jednom od njihovih albuma.

- Za samo par dana prikupili smo oko 100.000 dinara. Stupili smo u kontakt sa poznatim tekstopiscom Lazom Pajčinom koji je spreman da napiše pesmu, a otpevao bi je kralj krajiške muzike Baja Mali Knindža ili “Goci i Lazo” i izašla bi na njihovom albumu. Zbog ugovora sa izdavačkom kućom, potrebno je da prikupimo 1.200 evra ili oko 144.000 dinara, da bi snimili pesmu za našeg pokojnog brata, Nikolu Kovačevića.

 

 

Bio je junak jednog vremena i generacije krajiškoga naroda novoga doba, zbog čega zaslužuje da bude opevan među svim krajiškim junacima-rekao je Nikolin prijatelj, Borislav Stojisavljević, predsednik UO UG “Krajiški višeboj”iz Banatskog Velikog Sela.

Tokom kratkog, ali uspešnog života, Nikola je osvajao odličja na gotovo svim važnijim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a poginuo je uveče 21. juna 2018. godine na svom motoru, na putu u Srpskoj Crnji, kada je na krivini obilazio vozilo i podleteo pod auto- prikolicu. Motor je kupio mesec dana pre nesreće, čemu se njegov otac žestoko protivio.

Iste godine, u njegovu čast održano je takmičenje u krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, a novac dobijen od sponzora dodeljen je porodici Kovačević za podizanje nadgrobnog spomenika.

- Osvajao je brojne medalje u bodi fitnesu i penjanju uz stožinu, krajiškoj disciplini u kojoj je bio neprikosnoven. Ostalo je zabeleženo da je u takmičenju u Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, uspeo za svega tri sekunde da se popne na stub od 6,5 metara. Bio je svetski prvak u bodi fitnesu, osvojivši u Gracu prvo mesto. Trenirao je i džudo, nosio je crni pojas, bio je član moto kluba i kao takav uzor mnogima - priča Stojisavljević.

Na svom Fejsbuk profilu nekoliko dana pred samo takmičenje, Nikola je napisao: „Svi mi nosimo zastave, ali su najteže borbe u sutonu kad se osećaju sakriveni zakoni života kao olovo i kada je teža teška kao grob“.

Uplatio za pesmu o sinu

Porodica Kovačević nikada neće prežaliti hrabrog i uzornog Nikolu, čiji se sportski uspesi neprestano prepričavaju. Iza sebe je ostavio majku Radu, mlađu sestru Jelenu, starijeg brata Mileta i oca Iliju koji je uplatio deo novca da se napiše pesma o njegovom sinu.

- Uplatio je Nikolin otac Ilija, drugari, takmičari sa višeboja, pevačka grupa "Momci Krajine", čak i ljudi iz inostranstva interesuju se kako da pošalju novac. Uplaćuju i oni koji ga nisu lično poznavali, ali su znali ko je bio-navodi Stojisavljević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading