NE MOGU DA PREŽALE SMRT POPULARNOG GLUMCA! Zauvek ćemo ostati Šojićeve pevačice!
Alo!/Dejan Briza

Glumački velikan Milan Lane Gutović ostaće upamćen po liku Srećka Šojića,  korumpiranog direktora državnog preduzeća u filmu „Tesna koža“,  uprkos mnogim dramskim ulogama u pozorištu i na filmu.

NE MOGU DA PREŽALE SMRT POPULARNOG GLUMCA! Zauvek ćemo ostati Šojićeve pevačice!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Njegove avanture na putu ka bogaćenju bile su obeležene i čestim odlascima u kafanu, a tamo su ga čekale njegove pevačice, koje je obožavao. Svaki nastavak filma imao je svoju zvezdu, a sve je počelo s Lepom Brenom 1982. godine i numerom „Mile voli disko“, i čuvenom replikom „Lepa Brena za četiri osobe“.

Opraštajući se od Laneta, folk diva koja je uz njega i počela da glumi zahvalila mu se na savetima koje je od njega dobijala na setu.

NE MOGU DA PREŽALE SMRT POPULARNOG GLUMCA! Zauvek ćemo ostati Šojićeve pevačice!

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

- Dragi Lane, znam da si otišao na bolje i lepše mesto. Dao si kao umetnik celoga sebe i ostavio si veliki pečat kao glumac na celom Balkanu. Ti si mi pomogao kao što to rade pravi i veliki ljudi i glumci, pružio si mi savet i podršku da napravimo istorijsku scenu za film „Tesna koža“. Tako rade velikani - poručila je Brena.

Pevačica Suzana Perović 1987. godine obeležila je drugi nastavak filma, ali za razliku od drugih svojih koleginica, njena uloga je imala puno replika, a pored toga što je pevala samo za Srećka, bila mu je i ljubavnica. Suzana se priseća kako je dobila ulogu.

-  Imala sam samo 21 godinu i izdala sam drugi album, bila sam u usponu i tako nešto mi je bilo potrebno. Nije bilo audicije, pozvali su me na razgovor, i to posle Lepe Brene. Ideja producenta mi se dopala i odmah sam je prihvatila - priča Suzana, i dodaje:

- Za mene su ti filmovi antologijski, a replika: „Suzi, anđele, koliko para tamo ima?“ Smešna je i dan-danas.

Perovićeva se s osmehom setila i vremena provedenog sa velikim Gutovićem tokom snimanja filma.

- Samo dva dana smo snimali i on je bio fascinantan i poseban čovek. Držao se po strani i delovao ozbiljno, ali čim biste ga pogledali, morali biste da se nasmejete. Opuštao nas je pred snimanje tako što je, mrtav ozbiljan, dobacivao fore. Imala sam strahovitu tremu, a Lane je čim bi se uključila kamera izgovarao rečenice koje nisu u scenariju, a ja sam trnula od straha - ispričala je Suzana za Alo! i naglasila da se još uvek seća njegovog saveta:

- Govorio mi je: Opusti se, Suzi, i samo me prati“.

Treći deo „Tesne kože“ snimljen je 1988. godine, a čast da bude Šojićeva pevačica pripala je folk pevačici Zorici Marković, koja je tada palila i žarila pesmom „Lijte kiše“. Čim smo pozvali Zoricu, znala je šta ćemo je pitati i kroz suze nam je rekla kako se oseća.

NE MOGU DA PREŽALE SMRT POPULARNOG GLUMCA! Zauvek ćemo ostati Šojićeve pevačice!

Alo

 

-  Mnogo mi je teško, osećam se kao da sam nekog najrođenijeg izgubila. Lane je bio najbolji čovek na svetu kog sam imala prilike da upoznam. Ostavio je pečat u mojoj karijeri i u životu - priča pevačica i dodaje:

- Nikada se neće pojaviti niko kao on. Ne mogu da verujem da ga nema, često smo se čuli. Voleo je moju kafanu i sedeo je satima sa mnom. Najviše mu se dopadala moja pesma „Lijte kiše“ jer je to bila naša pesma iz filma. Zbog njega se i dan-danas peva „ladne vode“, a ne „hladne vode“, kako je napisano.

Markovićeva je ispričala kako je dobila ulogu i atmosfere sa snimanja filma.

-  Pesma je bila hit, reditelj me je pozvao i mnogo mi je to značilo. Neću da budem lažno skromna, ali treći deo je najviše repriziran i najtraženiji je bio. Sećam se da smo se pred početak snimanja toliko smejali da nisu mogli da me našminkaju niti da Lanetu zalepe brkove. Neke scene smo snimali po po sto puta jer smo plakali od smeha.

Za kraj pevačica se setila i karaktera svoj pokojnog prijatelja i za Alo! je ispričala da je bio skroman.

- Nije mnogo govorio o sebi, a znao je da kaže da neće da opisuje sebe jer nije želeo da zvuči prepotentno i uobraženo. Da je neko drugi igrao Šojića, to ne bi imalo tu težinu - rekla je za kraj Zorica.

Snežana Babić Sneki

printscreen TV Prva

 

Poslednji nastavak kultnog filma kao pevačku zvezdu ustoličio je Snežanu Babić Sneki, kojoj je nakon filma karijera krenula uzbrdo munjevitom brzinom. U filmu je pevala „Sneki rep“, ali se do zaključenja ovog broja nije javljala na naše pozive niti je odgovarala na poruke. U ranijim intervjuima je rekla da je veoma ponosna što je igrala uz velikog Gutovića.

TAJNA "TESNE KOŽE" DUGA 34 GODINE! Suzana otkrila šta joj je Lane Gutović rekao kada je pevačicu video u haljini na snimanju kultnog filma!

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading