Anja Todorović
Alo!
Anja Todorović

Alo!

 Foto: Alo!

Zadrugarka Anja Todorović šokirala je danas javnost priznanjem da joj je zbog anoreksije čak dva puta život bio ugrožen, te da je doživela kliničku smrt, od čega još uvek vuče određene posledice.

- Stvarno mi je teško! Meni su ostale posledice, imala sam težak period, jer sam pala pod uticaj ljudi, vezano za kilažu, došla sam do anorekcije i bila sam na rubu života i smrti - ispričala je, između ostalog, Anja, a mi smo kontaktirali njenog oca Ljubinka, koji nam je ispričao kada su krenuli i na koji način su se manifestovali njeni zdravstveni problemi, zbog čega je čitava porodica bila u nezavidnoj situaciji.

Anja i Cvele

Alo! / Vladimir Marković

 Foto: Alo! / Vladimir Marković

- Anja je u jednom periodu umislila da je debela, iako je bila građena otprilike kao i sada, možda je čak bila i mršavija... Imala je tada neki trip da je debela, ne znam šta se to tada desilo u njenoj glavi. To je bilo ono vreme kada su kružile priče oko onih manekenki mršavih... Tada je bila treća godina srednje škole, znam da je otišla u Italiju, gde je bila pet-šest dana. Kad se vratila iz Italije, izašla je iz autobusa, a ja sam se uplašio! Tad je imala oko 42-43 kila, kost i koža, to je bila ona faza da mi, kao roditelji, više nismo znali šta da radimo! Ona tada i ako je htela da jede, nije mogla, jer je organizam navikao na malu količinu hrane. Tada je trenirala fudbal, fizički je bila super i što se tiče brzine, ma svega... A tada, na utakmici samo maše rukama, ne može ništa... Ona, na primer, unese 1000 kalorija, a sagori 3500 i normalno, non-stop ide u minus! Ja sam to provalio i pokušavao sam da joj pomognem, mi smo pričali, ali ne vredi. Nesvesno je došla u tu fazu, krenula da gladuje - započeo je priču Anjin otac, pa potom istakao da je prava drama usledila nakon njenog povratka iz Italije.

Anja i Cvele

Alo! / Vladimir Marković

Foto: Alo! / Vladimir Marković

- Prehladila se jedno veče, klasična prehlada, međutim slab organizam ni to nije mogao da podnese. Krenula je do kupatila, ali je pala nasred hodnika. Samo sam je uhvatio, uzeo u ruke, pokušao da je osvestim vodom, ubacio u auto i najbrže što sam mogao odveo u Dom zdravlja. Odmah su tu došli lekari, zvao sam ja i neke prijatelje... Samo sam rekao jednoj doktorki:"Molim te kao Boga, samo je sada spasi".

Anja je čak dva puta doživela kliničku smrt, što je osim njoj najteže palo i njenim roditeljima.

- Ta dva puta nije bila svesna po 10-15 minuta, užas! Ja sam je oba puta oživeo! Sad pred ulazak u "Zadrugu" sam joj rekao:"Anja, vodi tamo računa kako ćeš i šta ćeš da radiš, jer već si od mene uzela jedno deset godina, život si mi skratila zbog tih tvojih stvari u životu". Ona misli da je najpametnija i sve na najteži način sazna, isto tako sada i u vezi sa ovim malim Cveletom... Sve se svodi na istu priču - hoće da dokaže da je najpametnija, a kad udari o dno, tad shvati da su drugi bili u pravu.

Pročitajte još: