Dragana Mitar
promo
Dragana Mitar

promo

Dragana Mitar, Foto: promo

Domaćin emisije "Specijal - Dragana Mitar" bio je Darko Tanasijević, koji je sa njom, ali i gostima Vesnom Stanojević, koordinatorkom Sigurne kuće i Markom Đedovićem, Draganinim drugom i novinarom, razgovarao o fizičkom i psihičkom nasilju koje je Dragana preživela.

Dragana Mitar je svojim ulaskom u Belu kuću želela da dobije potvrdu da li je njen brak sa Sinišom Dragutinovićem čvrst i stabilan. Kako se po izlasku iz "Zadruge" uverila da sa Sinišom nema budućnost, ona je pokrenula brakorazvodnu parnicu. Iako je mislila da će se sporazumno razići, sve je krenulo po zlu, pa joj je Siniša slao preteće poruke, a onda je zahtevao i da on preuzme starateljstvo nad zajedničkim sinom Jovanom.

Dragana Mitar

promo

Dragana Mitar, Foto: promo

Dragana je sinoć smogla snagu i hrabrost i javno, pred milionskim auditorijumom, progovorila o nasilju, pretećim porukama i svakoj vrsti zlostavljanja koju je preživela od i dalje zakonitog supruga. O tome šta je njena porodica pretrpela dok je Dragana bila u "Zadruzi", posvedočila je i njena mama, Jadranka Mitar, u potresnoj ispovesti koja nikog nije ostavila ravnodušnim.

Koliko je ova tema o nasilju nad ženama bila značajna, govori i činjenica da je emisija "Specijal - Dragana Mitar" ušla u top 10 najgledanijih emisija na svim televizijama, sa udelom u gledanosti od skoro 28 odsto. To je još jedan pokazatelj koliko je ova tema bitna i da je od velike važnosti javno govoriti o nasilju bilo kakve vrste, kako bi ga u budućnosti bilo što manje.

Nadamo se da je Draganina priča bila podsticaj, a TV Pink će nastaviti da se bori protiv svakog vida nasilja, kao što je to činila svih ovih godina.