NAJVEĆA DONACIJA DO SADA Humanost na delu: Željko Mitrović pomogao nezbrinutoj deci u Zvečanskoj! (FOTO/VIDEO)

Konvoj solidarnosti nastavlja svoju misiju...

Željko Mitrović
Foto: Printscreen / Youtube

Već mesec dana, Željko Mitrović i "Konvoj solidarnosti" obilaze celu Srbiju u humanoj misiji – da svima onima koji su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, kao i onima koji su najugroženiji, uruči zaštitnu opremu. U okviru akcije “Konvoj solidarnosti”, koju su pokrenuli Željko Mitrović i njegova kompanija “Pink Media Group”, do sada je podeljeno više od 50.000 zaštitnih vizira i specijalnih naočara.

Kako upravo Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj predstavlja mesto gde TV Pink i Željko Mitrović odvajaju najviše sredstava i donacija u proteklih 13 godina – to je pravo mesto da se "Konvoj solidarnosti" posle mesec dana privede kraju i to najvećom donacijom ovoj ustanovi do sada.

Željko Mitrović
 Foto: Printscreen / Youtube

Videvši misiju "Konvoja solidarnosti" i na inicijativu Željka Mitrovića za pomoć domovima za nezbrinutu decu, akciji se dobrovoljno priključilo nekoliko firmi, koje su među najuspešnijima u Srbiji. U višemilionskoj donaciji, najvećoj do sada za mališane iz Zvečanske, pored TV Pink, učestvovale su i građevinska kompanija "M ENTERIJER GRADNJA", fabrika za proizvodnju stočne hrane “Gebi”, kompanija za proizvodnju kućne i industrijske hemije "Vukochem", hotel "Tulip Inn Putnik" u Beogradu i konditorska kompanija "Swisslion Takovo".

Željko Mitrović, kao i predstavnici ovih firmi, ali i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević, danas su došli u Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj kako bi direktoru Zoranu Milačiću uručili najveću donaciju koju je ova institucija do sada dobila, koja uključuje, između ostalog, komplete "Beneton" garderobe i obuću za više od 400 štićenika ove ustanove, igračke, sportsku opremu, dečiju kozmetiku, kolače, torte, razne slatkiše i grickalice, kao i dodatna dezinfekciona sredstva za ustanove koje obuhvata Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

Željko Mitrović
Foto: Printscreen / Youtube

- Kako se bliži kraj ovoj dosadnoj koroni i život se normalizuje polako, mi smo došli da obiđemo našu dečicu u Zvečanskoj i u ostalim domovima. Naravno, ovog puta deca nisu tu iz mera predostrožnosti i mera zaštite, ali svejedno, karakter ove akcije je malo drugačiji, pa ću posvetiti nekoliko reči tome. Svaki put kada u narednom period budemo organizovali ovakve humanitarne akcije, pre svega za decu bez roditeljskog staranja, to ćemo uraditi sa svojim prijateljima koji su ovde i koji su obezbedili velike količine sredstava. Ja bih rekao da je ovo jedna od najvećih donacija koja se ikad desila u Zvečanskoj, a podrazumeva i garderobu, sredstva za higijenu, kozmetiku, obuću i razne druge stvari. Veoma je važno, i veoma sam srećan zbog toga, što je našom humanitarnom inicijativom pobuđen veliki broj privrednika, koji su se sami javili da se priključe sledećim akcijama koje su humanitarnog karaktera i koje oslikavaju jednu opštu društvenu solidarnosti – rekao je Željko.

Željko Mitrović
Foto: Printscreen / Youtube

Zahvalnost za najveću donaciju Zvečanskoj do sada izrazio je i direktor doma, Zoran Milačić.

- Veliko je zadovoljstvo što danas zajedno sa Željkom možemo daobeležimo ovaj dan, u teškim vremenima epidemije, i da obradujemo decu. Željko je sa svojim prijateljima, predstavnicima uspešnih kompanija obezbedio sve ove proizvode koji će pričiniti veliko zadovoljstvo i radost za decu. Ovo je sigurno nešto što unapređuje rast i razvoj naše dece, i ja se zahvaljujem svima – rekao je gospodin Milačić.

Željko Mitrović
Foto: Printscreen / Youtube

Danas je u Domu u Zvečanskoj bio i ministar ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević, koji se zahvalio Željku, ali i svim kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji.

Željko Mitrović
Foto: Printscreen / Youtube

- U ovo vreme koje je stvarno teško i kada se borimo protiv epidemije svakog dana, , ovi trenuci sigurno padaju teško deci koja su izolovana i ne mogu da izađu napolje, i svakako ne zaslužuju da osete sve te teškoće. Upravo ove društveno odgovorne firme, na čelu sa TV Pink, učiniće ovo vreme lepim, i da shvate da u ovim teškim vremenima postoje lepi trenuci. Zahvaljuem se svima na tome, oni će sigurno nastaviti sa ovakvim društveno odgovornim ponašanjem i mislim da će obradovati još mnogo dece širom Srbije. I samo da napomenem da svi ovi paketići neće ući direktno u zgradu, direktor će preduzeti sve mere kako bi se ova roba dezinfikovala – rekao je ministar Zoran Đorđević.

Na ovaj način “Konvoj solidarnosti“ je se približava kraju – i to usrećujući one najmlađe. Ovom akcijom Željka Mitrovića i kompanija koje su podstaknute njegovim primerom odlučile da učestvuju, mališanima su ulepšani dani ograničenog kretanja. Ova akcija predstavlja samo nastavak svega što su Željko i TV Pink do sada uradili za drugare iz Zvečanske – organizovanje letovanja, posete predstavi “Dizni na ledu” i drugim manifestacijama, kao i akcije renoviranja i opremanja iggraonica u pet ustanova koje pripadaju Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Nakon adaptiranja igraonice u domu “Drinka Pavlović”, Željko nastavlja u narednom periodu da drugari iz preostale četiri ustanove dobiju novi, moderno opremljeni prostor za igru i rekreaciju.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Alan
  29/04/2020 - 12:38
  Bravo dobrotvori! Svaka Vam čast!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi