Zerina Hećo
Screenshoot Youtube
Zerina Hećo

Screenshoot Youtube

Zerina Hećo, Foto: Screenshoot Youtube

Nakon potresnih scena u rijalitiju "Zadruga 2" kada je Zerina Hećo obrijala kosu do glave, njena majka Sanela kaže kako je njena ćerka pristala da raskine ugovor i da je spremna na novčanu kaznu, ali je ipak, kako ona navodi, prisiljena da ostane na imanju u Šimanovcima.

PROČITAJTE JOŠ:

Zerinina mama u intervjuu za "Express magazin" odgovorno tvrdi da je Zerina teško bolesna i da je životno ugrožena.

- Ona je pristala da raskine ugovor i da snosi posledice, ali joj ne dopuštaju. Jer to stoji u ugovoru kada neko želi da izađe plaća cenu 50.0000 evra, milion nebitno, ali ima pravo po ugovoru da raskine i da plati kaznu, al' njoj ne dopuštaju. Njeno zdravlje je jako loše. Ja mesecima komuniciram sa produkcijom, ali bezuspešno. Ona je psihički i fizički jako loše i izgubila je jako na kilaži, ona je imala tumor i operisala. Sad su joj se neki čvorići pojavili na dojci, a produkcija tvrdi da su urađeni tumor markeri, markeri se ne mogu tako brzo uraditi, jer je tad vikend bio. Tražila sam nalaz i rekli su da će mi ga poslati, međutim nisu mi poslali – tvrdi majka i dodaje:

- Njen se organizam faktički raspada, oni tvrde da je dobro, dok je ona non-stop na infuzijama, al' evo postavljam pitanje kad je neko "dobro" šta će svaki dan na infuzijama. Tvrde da su u pitanju vitamini. Pada u nesvest, jako sam zabrinuta za svoju kćerku – kaže očajna majka.

Kaže da je molila produkciju da joj spuste ugovor da potpiše i da izađe, no produkcija je to odbila. Nadalje tvrdi da ne zna koji je razlog nepuštanja njene kćeri. Prema majčinim tvrdnjama, 48 sati nije znala gde je Zerina niti u kojoj je bolnici bila.

- Ministarstvo inostranih poslova uključeno je u ovaj slučaj, poslali su upit da MUP Srbije uđe tamo i da je izvedu, ali nisu dobili odgovor od MUP-a. Nedugo nakon toga ponovo su poslali dopis jer je loša i nikakvog odgovora nije bilo. Evo jutros sam ih ponovo kontaktirala. U panici sam, loše se osećam - kaže Zerinina majka.

Zerina Hećo

Printscreen

Zerina Hećo, Foto: Printscreen

Na pitanje da li je porodica unajmila advokata, majka tvrdi da ne mogu ništa jer nemaju nadležnost, već samo ljudi iz konzulata uz prisustvo policije mogu ući na privatno imanje.

- Plašim se za Zerinu, ono je horor film, ne smem ni gledati, samo upitam nekog da li je živa. Konzulat je uradio sve u njihovoj moći, sve je do MUP-a.

Da li se čula sa čelnikom Pinka i prvim čovjekom Zadruge Željkom Mitrovićem, Sanela odgovara odrično.

– Ne, nisam se čula s njim, već neki organizatori su u pitanju s njima se čujem kojim znam samo imena. Kada zovem uvek se predstavim punim imenom i prezimenom i znaju ko sam, dok ja o njima ne znam ništa.

Kaže da je loša komunikacija među njima i jednostano ih nije briga za nju kao majku koja se boji za svoje dete.

- Nemam telefonsku komunikaciju sa Zerinom. Meni je rođendan bio pre nekoliko dana i trebali smo se čuti, no do toga nije došlo. Svi su imali priliku da se čuju se sa svojim najmilijim, ali ne i Zerina sa mnom - kaže majka i dodaje:

- Pretpostavljam da je razlog trenutna situacija. Molila je dva minuta, ali joj nisu dozvolili.

Zerina Hećo

Screenshot Youtube

Zerina Hećo, Foto: Screenshot Youtube

Na pitanje zašto to rade Zerini, majka kaže da ne zna.

– Ne znam verujte, ona je bila bolesna i sad ti čvorići su joj se pojavili na dojci i u panici je što je logično, jer je jednom prolazila kroz sve to. Njima je to nebitno, iako gubi i na kilaži. Ona ne sme gubiti kilograme, jer je imala tumor na crevima. Mojoj Zerini fali metar creva. Nemaju njenu istoriju bolesti i ne zna kako se lekari usuđuju da joj daju bilo koji lek. Ona ne može otići bilo gde na kontrolu, jer se lečila ovde u Sarajevu u UKCS-u i zamislite da ode u Vojnu na kontrolu. To je nemoguće jer nemaju njen karton, eh ista je i trenutna situacija - kaže očajna majka.

Na naše pitanje zašto je uopšte ušla u rijaliti imajući u vidu da je bolesna, Zerinina majka kaže da je želela da zaradi novac.

- Imala je u planu da ostane nekoliko meseci, želela je da otvori butik da bi obezbedila kćerku. Al’ sve je ovo otišlo predaleko. Novac nam trenutno nije bitan ni njoj, a meni još manje.

Kako kaže trenutno očekuje odgovor MUP-a Repulike Srbije, pokušava normalnim i civilizovanim putem rešiti.

– Ovo je van pameti držati nekoga na silu. Jutros je bila loša. Svaki dan je viđam sa flasterima. Kao što samo ponovila mnogo je smršala, verute samo želim da što pre izađe - kazala je za kraj Zerinina majka.

Šta će se desiti sa Zerinom i da li će uskoro izaći iz Zadruge ostaje nam da vidimo.