Miki Đuričić
Screenshoot Youtube
Miki Đuričić

Screenshoot Youtube

Miki Đuričić, Foto: Screenshoot Youtube

Odmah po incidentu, Miki je kaženjen nastrožom merom - odmah je diksvalifikovan, a na osnovu ugovora koji je potpisao sa TV Pink, biće podneta i tužba protiv njega.

"Pink International Company" osudila je ovaj Mikijev postupak u svom saopštenju i tom prilikom apelovala na nadležne organe - policiju, sudove i tužilaštvo da postupe u skladu sa zakonom i osude nasilnika.

Nakon ovog apela, brzom reakcijom nadležnih organa, Miki je tokom jučerašnjeg dana prvo priveden u policijsku stanicu u Pećincima, a zatim je u pratnji policije prebačen na saslušanje u Prekršajni sud u Rumi. Nakon saslušanja, Mikiju je određen pritvor u trajanju od 30 dana zbog nasilja nad ženama, te je sproveden je u zatvor, gde će ovu kaznu odslužiti.

Miki Đuričić

Rajko Ristić/Alo!

Miki Đuričić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Prema rečima advokata, za nasilničko ponašanje propisana je kazna zatvora u rasponu od 6 meseci do 5 godina. Da li će neko biti proglašen krivim za krivično delo, koja će eventualno vrsta i težina krivične sankcije biti izrečena, zavisi od odluke samog suda, odnosno od svih onih činjenica i okolnosti koje utiču na utvrđivanje eventualne krivice okrivljenog, kao i vrstu krivične sankcije, što se sve utvrđuje u krivičnom postupku, koji je protiv Mikija pokrenut.

Pored postupka koji je pokrenut po službenoj dužnosti nadležnog javnog tužilaštva, porodica Nadežde Biljić takođe je podnela tužbu protiv Mikija, a Nadežda je juče u policijskoj stanici dala iskaz tim povodom.

Nadežda Biljić

Screenshoot Youtube

Nadežda Biljić, Foto: Screenshoot Youtube

Podsetimo, osim saopštenja TV Pink, u kom stoji da se javno oštro osuđuje bilo kakva vrsta nasilja, bilo da je fizičko, psihičko ili verbalno, Đuričićev postupak najstrože je osudio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Srbija ima nultu toleranciju prema nasilju nad ženama i najoštrije osuđujem svaki vid napada na njih. Učesnik rijaliti programa koji je udario ženu biće procesuiran u skladu sa zakonom. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pravovremeno reaguju na svako saznanje o nasilju - stoji u tvitu ministra Nebojše Stefanovića.

Nasilje nad ženama osudile su i brojne poznate ličnosti, obožavaoci i gledaoci rijalitija "Zadruga", kao i korisnici društvenih mreža.