OVO JE SAMOPOVREĐIVANJE! I psiholozi u šoku zbog Zerininog šišanja na ĆELAVO! Traume iz prošlosti su krive za to!

Jezive scene su potresle region.

Zerina Hećo
Zerina Hećo, Foto: Screenshoot Youtube

Učesnica rijalitija "Zadruga 2" Zerina Hećo šokirala je javnost kada je prvo makazama isekla kosu, a zatim brijačem obrijala glavu. Tim povodom i psiholozi su izneli mišljenje o celoj situaciji.

- Brijanje glave na ćelavo kod žena se može tretirati kao neka vrsta samopovređivanja. Samopovređivanje nije stvar racionalne odluke, već impulsa, kada ti se nešto intezivno desi, što ne možeš mentalno da obradiš i kada ne znaš šta sa tim da uradiš, može doći do ovakvog scenarija. Osobe koje imaju ovu vrstu problema kažu da kada nešto tako radikalno učine sebi samo se kratkoročno oslobode bola koji osećaju. Ženama je kosa jako bitna, to ih na neki način čini onima što jesu. Drastična stvar je obrijati glavu ako si žensko. Osoba je verovatno htela nešto ekstremno sebi da učini kako bi poništila to što je nezadovoljna sama sa sobom ili možda već neko vreme nema rešenje za odreženu situaciju koja joj pravi probleme u životu - tvrdi psiholog.

Zerina Hećo
Zerina Hećo, Foto: Screenshoot Youtube

Kulminacija Zerinog učešća u "Zadruzi" bilo je saznanje da je Hećova bila žrtva silovanja, a zadrugarka je na sam pomen tok događaja od strane cimera imala burne reakciju. 

- Da, često žrtve seksualnog, fizičkog ili psihičkog zlostavljanja, koje se nisu na adekvatan način izborile sa traumom imaju običaj da se samopovređuju - završava psiholog.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi