Arkan
Youtube/Printscreen

Hrvatska pop zvezda Doris Dragović bila je velika ljubav Željka Ražnatovića Arkana pred izbijanje rata na prostoru bivše SFRJ.

O njihovoj ljubavi mnogi su znali, ali su mudro ćutali.

Romansa je započeta krajem osamdesetih godina, dok je komandant Srpske dobrovoljačke garde bio u braku sa Natalijom.

- Doris i Arkana sam upoznao i to na njegov zahtev. NJemu se baš sviđala. Ni ona nije bila imuna, baš se napalila na Arkana. NJoj su se sviđale njegove priče - svedočio je Nebojša Tubić Žabaci i naglašavao da je Arkan često hvalio Splićankine veštine u krevetu.

Tubić je objasnio da ju je Arkan non-stop zvao, da je dolazila u Beograd i da su se viđali tajno.

- Mora je Željko da se sakriva jer je bio u braku sa Natalijom. A ona je Crnogorka - sećao se Žabac.

Doris i Željko su izlazili u beogradske klubove „Nanu“, „Trozubac“ i „Mažestik“. To potvrđuje i poznati estradni menadžer Vlada Perović, koji ih je često viđao zajedno.

- Radili smo joj album Zahar i ja, ali kada smo shvatili koliki je Doris fašista, prestali smo da se družimo. Međutim, nastavila je da dolazi kod mene u „Dugu“, i to sa Arkanom. Vukla se po Beogradu s njim, a pričalo se da su bili u kres kombinaciji - kaže Perović.

Doris Dragović

Alo!/ Masanori Jošida

Doris Dragović, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

A onda je došlo do ratnog kuvanja u bišoj Jugoslaviji... Za Doris nije bilo jednostavno da iz Splita bude u vezi sa Ražnatovićem, koji je bio vođa navijača Zvezde. Arkan ju je često nagovarao da se preseli iz Splita u Beograd, a ona mu je odgovarala da će to učiniti čim se razvede od Natalije.

Sve kontakte Doris i Željko su prekinuli kada je on 1990. uhapšen u Dvoru na Uni, a Hrvatska proglasila nezavisnost. Nedugo potom Arkan je osnovao „Tigrove“ i uključio se u ratna zbivanja u bivšoj Jugoslaviji.

Doris se udala za vaterpolistu Marija Budimira i rodila mu sina Bornu.

Kasnije, 1993. godine, Arkana je upoznao Cecu i dve godine kasnije je oženio.