Estrada, Grand, pevači
Printscreen
Estrada, Grand, pevači

Printscreen

Estrada, Grand, pevači, Foto: Printscreen

Tužne sudbine njihov talenat nikako nisu bacile u senku ili zaborav i mnogi su oni kojima vreme nije pomoglo da prebrode strašan gubitak

Na veliku žalost, brojne su ličnosti sa domaće scene koje su otišle neočekivano, prerano, kao po scenariju kakvog ružnog sna, iz kog bi se čovek najradije što pre probudio i potrudio se da ga zaboravi. Na današnji dan, 16. marta, pre jedanaest godina pevačicu Kseniju Pajčin usmrtio je tadašnji dečko, maneken Filip Kapisoda, koji je zatim u stanu u Nikšićkoj broj 6 na Voždovcu izvršio i samoubistvo.

Ksenija Pajčin

Screenshoot Youtube

Ksenija Pajčin, Foto: Screenshoot Youtube

Više od decenije ova tragedija i te kako potresa javnost, a na veliku tugu – nije usamljen slučaj. Iako je Ksenija Pajčin svojevremeno tvrdila da je niko nije voleo kao Filip i da je on poznaje bolje nego što ona zna sebe samu, zločin koji se tada odvio i danas se prepričava, gotovo jednako koliko se i njene pesme slušaju, kao veliki hitovi koji i jesu.

Jelena Marjanović

Facebook

Jelena Marjanović, Foto: Facebook

Život „Grandove” pevačice Jelene Marjanović prekinut je metkom – nastradala je 2. aprila 2016. godine pod nerazjašnjenim okolnostima na nasipu u Borči. Prema tadašnjim pisanjima, ćerka koju je dobila u braku sa suprugom Zoranom (koji se tereti za ubistvo) bila je u neposrednoj blizini mesta zločina.

Silvana Armenulić

Printscreen Youtube

Silvana Armenulić, Foto: Printscreen Youtube

Silvana Armenulić, zajedno sa sestrom Mirjanom Barjaktarević (koja je bila u petom mesecu trudnoće) i šefom Narodnog orkestra RTV Beograd Miodragom Jašarevićem – 10. oktobra 1976. godine otišla je u smrt, vraćajući se sa koncerta u Aleksandrovcu. 

Toše Proeski

Screenshot Youtube

Toše Proeski , Foto: Screenshot Youtube

Gotovo ista sudbina zadesila je i makedonskog slavuja Tošeta Proeskog, u 26. godini. Sradao je u sudaru kod Nove Gradiške 16. oktobra 2007. godine.

Šaban Šaulić

Screenshoot Youtube

Šaban Šaulić, Foto: Screenshoot Youtube

Šaban Šaulić poginuo je takođe na točkovima vraćajući se s koncerta u Bilefeldu 17. februara 2019. godine. Njegovu smrt takođe su milioni oplakivali. Kuma Zorica Brunclik tek nedavno je progovorila na tu temu pa otkrila da se sa njegovim strašnim odlaskom i dalje ne miri.

Darko Radovanović

YouTube/Printscreen

Darko Radovanović, Foto: YouTube/Printscreen

Darko Radovanović zajedno sa kumom i menadžerom Aleksandrom Miloševićem poginuo je 11. juna 2011. godine u saobraćajnoj nesreći na obilaznici kod Ostužničkog mosta prema Surčinu.

Luis

Instagram/Printscreen

Luis, Foto: Instagram/Printscreen

Ljubiša Stojanović Luis izgubio je život u teškoj saobraćajki, na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, 31. jula 2011. godine.