Metju Peri
Profimedia
Metju Peri

Profimedia

Metju Peri, Foto: Profimedia

Metju Peri, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u seriji ‘Prijatelji’, bleda je kopija glumca kog smo gledali u popularnoj seriji. 2018. godine podvrgao se operaciji trbušne duplje, nakon čega se sporo oporavljao, što mnogi dovode u vezu s njegovim nekadašnjim stilom života u kome je bilo mnogo mesta za alkohol, lekove i narkotike

Dva meseca nakon što mu je obavljen hirurški zahvat u trbušnoj duplji Metju Peri (50) nije napustio bolnicu. Glumac, koji se proslavio ulogom Čendlera Binga u TV seriji “Prijatelji”, operisan je i u avgustu 2018. po hitnom postupku zbog perforacije creva, što je bilo praćeno jakim bolom u stomaku, ali oporavak je tekao veoma sporo.

PROČITAJTE I:

 

Neimenovani izvor otkrio je "Mirroru" da je Peri celo prošlo leto proveo u jednoj bolnici u Los Anđelesu, što je ubrzo potvrdio i glumac napisavši na društvenim mrežama:“Tri meseca u bolničkom krevetu”. Holivudska zvezda nije odala više detalja o svom stanju.

Posle operacije Metjuov portparol je rekao da je glumcu drago što se mnogi brinu za njegovo zdravlje, ali da moli da se poštuje njegova privatnost, koju se i ranije trudio da sakrije.

– Iako sam igrao u seriji čije je epizode pratilo po 30 miliona ljudi, privatno sam vrlo zatvoren, ne volim da me gledaju ili pričaju o meni – priznao je svojevremeno Peri, koji je često u javnosti govorio o svojim rehabilitacijama i borbi s porocima, otkrivši da je imao problema sa zavisnošću veći deo svog života.

Koliko je poznato, on je već godinama “čist”, pa nije jasno zbog čega mu je odjednom pozlilo i zašto oporavak od operacije trajao toliko dugo. Očigledno da ranija česta drugovanja sa alkoholom, lekovima i narkoticima sada uzimaju maha.

Metju Peri

Profimedia

Metju Peri, Foto: Profimedia

Tokom devedesetih godina, u vreme kada je zahvaljujući seriji “Prijatelji” postao jedna od najomiljenijih TV zvezda, Peri se odao alkoholu. Uz to, nakon nesreće koju je doživeo vozeći skuter na vodi doktor mu je prepisao “vikodin” kako bi ublažio bolove. Međutim, glumac je nastavio da koristi lek i posle preporučenog roka i postao zavisnik, a ni narkotici mu nisi bili strani.

IZBRISANO SEĆANJE

Uzimajući u obzir sa kakvim se problemima suočavao, ne čudi što je to na njega ostavilo posledice.

– Ne sećam se tri godine snimanja “Prijatelja”. Iz sećanja mi se izbrisalo sve što smo radili od treće do šeste sezone – priznao je glumac pre nekoliko godina.

Ta vest se brzo proširila, a Metju nije krio da mu je teško da se odvikne od uživanja u alkoholu. Ekipa koja je snimala seriju bila je svesna njegovog stanja i toga da preteruje s porocima.

– Nisam mogao da stanem. Ubrzo su stvari postale loše i više nije bilo poente kriti. Tada su svi saznali da imam problem sa porocima. Nikada nisam bio pod uticajem nedozvoljenih supstanci na poslu, samo sam bio ošamućen – rekao je Peri.

Metju Peri

Profimedia

Metju Peri, Foto: Profimedia

Pošto su mnogi mediji brujali o njegovoj zavisnosti od alkohola i droga, glumac se prijavio na rehabilitaciji u Minesoti. Tvrdio je da je jedina stvar zbog koje je i dalje živ ta što nikada nije probao heroin. Međutim, nije dugo izdržao pa je vrlo brzo otišao na drugu rehabilitaciju, što je naišlo na veliko negodovanje kod publike. Između te dve prve rehabilitacije Metju je hospitalizovan zbog problema sa pankreasom, koji su nastali kao posledica uzimanja lekova. Tada je izgubio 10 kilograma. Po izlasku iz bolnice slupao je auto, prošao je nepovređen, a analize kojima je tada bio podvrgnut pokazale su da u krvi nije imao nedozvoljenih supstanci.

Nije mu trebalo mnogo da ponovo poklekne pred porocima. Opet je otišao na rehabilitaciju, koja je očigledno za njega bila treća sreća, jer se nakon toga posvetio humanitarnom radu i pomaže drugima koji imaju sličnih problema. Svoju vilu u Malibuu je pretvorio u Centar za rehabilitaciju “Perijev dom”. Za uspehe na tom polju Obamina administracija dodelila mu je nagradu “Šampion oporavka”.

PREPORUČUJEMO I:

 

– Tokom teških dana nisam mogao ni da zamislim da ću primiti nagradu u Beloj kući. Moj život ima više smisla od kada sam počeo da pomažem ljudima. Imao sam mnogo uspona i padova u životu i mnogo divnih priznanja, ali najbolje se osećam kada mi priđe alkoholičar i pita “da li ćeš mi pomoći da prestanem da pijem?”, a ja mu odgovorim “da, znam kako se to radi” – ispričao je.

Metju Peri

Profimedia

Metju Peri, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ekskluzivno! Bojana Ristivojević otkrila sve o Zadruzi 3 i prelasku na Pink!