Ketrin Zita Džons i Majkl Daglas
Instagram/catherinezetajones
Ketrin Zita Džons i Majkl Daglas

Instagram/catherinezetajones

Ketrin Zita Džons i Majkl Daglas, Foto: Instagram/catherinezetajones

'Za razliku od druge dece, nisam imao klasično detinjstvo. Nisam trčao po ulicama niti sam se bavio sportom. Mamu i tatu retko sam viđao jer su non-stop bili na snimanjima, dok su mene čuvali ljudi zaposleni u filmskim kompanijama. Volim da kažem kako sam odrastao po filmskim studijima gde su mi se svi dodvoravali jer mi je tata već tada bio glumačka legenda''.

"Imati poznatog oca pomaže u brojnim poslovima, možete lakše i ležernije da organizujete svoj život, ali je teško izgraditi sebe kao ličnost. Profesionalno, to je bio najvažniji trenutak mog života", rekao je Majkl Daglas u jednom intervjuu. 

Dvostruki dobitnik Oskara početkom osamdesetih doživeo je nezgodu na skijanju pa nakon teške povrede noge i brojnih operacija nije glumio tri godine jer je bio gotovo prikovan za krevet, a baš u tom periodu utehu je pronašao u alkoholu. A kasnije je izlaz tražio i u drogi, koja mu, prema njegovim rečima, ništa nije ni donela, samo iluziju koja je zapravo bila "pakao".

"Pod uticajem droge živite u nekom nerealnom svetu i sve vam se samo čini lepim, a u stvari ste u paklu. Dugo nisam želeo da priznam sebi da imam problem, a onda sam jednog dana shvatio da sam postao loš muž i otac, i najgori prijatelj", priznao je.

Majkl Daglas se lečio oko 10 meseci u Sijera Tukson centru. Tamo je potpuno promenio i shvatio da je problem, zapravo, u njemu. I danas redovno posećuje psihijatre ističući da je prestao da razmišlja o drogi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on Sep 20, 2020 at 7:13am PDT

Posle 23 godine braka Majkl i Diandra su rešili da okončaju svoj brak i stave tačku. Iako se spekulisalo da su razlozi nasilničko ponašanje i preljuba, Dianda nije davala takve izjave. Jednom je izjavila da je on težak čovek pun sebe s kojim je nekada nemoguće izaći na kraj, a sa tim se saglasio i oskarovac.

Samo nekoliko meseci posle razvoda, Majkl Daglas je rešio da se ponovo venča, ovog puta sa 25 godina mlađom koleginicom Ketrin Zitom Džons u koju se, kako i sam voli da kaže, zaljubio na prvi pogled kada su se sreli u Francuskoj.

"Mogu da kažem da sam sada srećan čovek i da imam sve što mi je potrebno. Ketrin je divna supruga i sjajan čovek, volim je od sveg srca", otkrio je jednom prilikom.

"Bolest sam doživeo kao kaznu jer kada sam bio mlad nisam vodio računa o svom zdravlju, već sam dosta pio i pušio. Ona je neka vrsta kazne za sve grehe iz moje mladosti. Kada sam završio sa hemoterapijom doktori su mi rekli da sam dobro, mada se ja ne osećam baš najjače. Svakodnevno konzumiram najbolji lek na svetu - osmeh moje supruge koji mi daje snagu da se borim i pobedim jer želim da živim i uživam u blagodetima svoje porodice. Imam osećaj da nekako još nije došao trenutak da se rastajemo", pričao je Majkl Daglas pre nekoliko godina.

Kameron Daglas, Majklov sin, još kao tinejdžer bio u paklu droge. On je u početku bio diler, da bi kasnije i sam postao zavisnik o heroniu.

"Mrzeo sam sve što mi se događalo u životu zbog droge, ali jednostavno nisam mogao da prestanem", iskreno je rekao Kameron u velikom intervju za magazina "People".

"Mislio sam da ću ga izgubiti", opisao je Daglas kako se osećao možda u najgorem trenutku svog života.

Iako su mediji više puta pisali da zbog preljube Ketrin i Majkl Daglas okončavaju svoj brak koji traje 20 godina, slavni glumci se mnogo ne obaziru na to, ističući da mediji mogu da pišu šta žele.

U martu ove godine pisalo se da je Ketrin odlučila da zatraži razvod od Daglasa, zbog smrti njegovog oca, navodno, nije se odlučila na taj korak. Međutim, društvene mreže demantuju te navode.

PROČITAJTE JOŠ