Tom Henks
Associated Press
Tom Henks

Associated Press

Foto: Associated Press

Henks je na Tviteru napisao da su se on i supruga na koronavirus testirali u Australiji, gde radi na filmu, nakon što su osetili umor i bol s blagom temperaturom.

- Osećali smo se malo umorno, kao da imamo prehladu i bolove(...) Da budemo jasni, kao što se trenutno preporučuje, testirali smo se na koronavirus i utvrđeno je da smo pozitivni - napisao je Hanks.

Naveo je i da će oboje biti "testirani, promatrani i izolovani" onoliko dugo koliko bude potrebno.

Henks je prva američka slavna osoba za koju se zna da je pozitivna na koronavirus koji je u SAD-u zarazio više od hiljadu osoba.

Njujork tajms je izvestio je da je Henks bio u Australiji kako bi snimio film o životu Elvisa Prislija u kojem glumi Prislijevog menadžera - pukovnika Toma Parkera. Film je stavljen na čekanje kako bi se procenila situacija.

Foto: Printskrin Jutjub

"Saznali smo da je član našeg filma o Elvisu, koji je trenutno u predprodukciji u Australiji, pozitivan na Covid-19", navodi s u saopštenju filmskog studija Warner Bros bez imenovanja Toma Henksa. Dodaje se i da rade s relevantnim australijskim zdravstvenim agencijama kako bi identifikovali i kontaktirali sve koji su možda došli u kontakt s "tom osobom".

Foto: Printscreen

 

Henks je osvojio Oskare za svoje uloge u filmovima "Filadelfija" i "Forest Gamp".