Pol Meters
Youtube/Printscren
Pol Meters, Foto: Youtube/Printscren

Prema Wikipediji, Meters se AC/DC pridružio 1975. nakon snimanja debitantskog albuma benda “High Voltage”. Nekoliko nedelja kasnije otpustio ga je pevač AC/DC Bon Scott, a zamenio ga je Mark Evans.

Pre nego što se pridružio AC/DC, Meters je svirao bas u bendu Armaggedon iz Njukasla koji je napustio 1974. zbog onoga što je bubnjar Les Gali opisao Finku kao “muzičke razlike”. Kasnije je otpušten iz AC/DC, prema Galiju, “jer nije odgovarao vrednostima oligarhije Young”. Previše lep, za početak. Nije se baš uklapao, imao je svoje mišljenje i energiju i svirao baš ono što mu se sviđalo”.

Neverovatno, ali Meters je dao samo jedan intervju za medije od otpuštanja iz AC/DC, i to Finku za knjigu “Bon: The Last Highway”, u kojem je tvrdio da je “pomalo lenj” i “pomalo hirovit”, ali i da nije imao dovoljno novca za hranu:

– Bio sam doslovno gladan. Nisu nam dali novac (menadžment benda) da kupimo hrani ili bilo šta drugo.

U knjiti “Bon: The Last Highway”, Fink je Meters nazvao “neobično lepim prizorom u AC/DC, svojevrsnim hard-rock Krisom Hemsvortom koji svira”.

Meters je uživo nastupio s AC/DC na nacionalnoj turneji u Melburneu, Adelaidu i Sidneju, promovišući debitantski album benda, ali nije snimao u studiju, gdje je bas linije snimio Džorž Jang.

Meters po odlasku iz benda napustio muziku i prodao svoju bas gitaru.

– Krajem ’75. nakon što je napustio AC/DC, svirali smo samo jednom zajedno u jednom sastavu pod nazivom Miss Australia Band na svirci na trajektu na jezeru Mekveri. Preselio sam se u Sanšajn, južnije na jezeru i Pol bi svratio da se ohladi kad god bi bio u tom području. Sećam se da je uvek mogao da me nasmeje kad je bio raspoložen. Nakon odlaska iz Novog Južnog Velsaizgubio sam kontakt s njim kao i mnogi drugi ljudi toekom godina. Sve što sam saznao bilo je da je u poznim godinama živeo povučeno i narušenog zdravlja zbog stila života koji je vodio ka mladić – rekao je Veskomb i dodao: – Nedostajaće svima koji su ga poznavali.

Pročitajte još: