Al Paćino
Profimedia
Ketrin Zita Džons

Profimedia

Ketrin Zita Džons, Foto: Profimedia

Svoj zanat su brusili na pozornicama ili tečajevima, a srednjoškolsku diplomu nikada nisu dobili.

Ketrin Zita Džons je u 15. godini odustala od školovanja i preselila u London gde se posvetila glumačkoj karijeri. Od malena je nastupala u lokalnim pozorištima, pa je znala da je gluma ono čime želi da se bavi. Kasnije je upisala umetničku školu gde se specijalizovala za mjuzikle.

Nikolas Kejdž

Profimedia

Nikolas Kejdž, Foto: Profimedia

Nikolas Kejdž je glumac koji je od umetničke škole odustao sa 17 godina, kako bi mogao da se posveti glumi. Godinu dana kasnije, već je dobio prvu ulogu na TV-u, u seriji "Best of Times". Inače, Nikolas dolazi iz velike porodice filmaša. Njegov stric je kultni reditelj Frensis Ford Kopola.

Robert De Niro

Profimedia.rs

Robert De Niro, Foto: Profimedia.rs

Robert De Niro, pre nego je dobio ulogu u "Kumu", nije bio zvezda. Živeo je u Njujorku, gde je dva puta upisivao privatne škole, ali ni jednom nije diplomirao. Uoči svog 17-og rođendana, De Niro je napustio školu kako bi pohađao glumačke studije. Prvu ulogu je ostvario sa 20 godina, u filmu Brajana De Palme "The Wedding Party".

Dragan Đurić  & Robert Dauni Džunior

Alo!

Dragan Đurić & Robert Dauni Džunior, Foto: Alo!

Robert Dauni Džunior je prvi glumački posao imao već sa pet godina, kada je glumio sa ocem. Nakon što su mu se roditelji razveli, odustao je od škole. Tada je imao 17 godina. Ubrzo mu je karijera krenula uzlaznom putanjom, ali sve je propalo zbog problema sa zavisnošću i zakonom. Danas je jedan od najplaćenijih glumaca na svetu.

Kameron Dijaz

Profimedia

Kameron Dijaz, Foto: Profimedia

Kameron Dijaz je glumica koja je u tinejdžerskim godinama bila uverena da će postati manekenka. Sa 16 godina je odustala od škole, kako bi se posvetila manekenskim angažmanima. Upravo je zbog uspešne manekenske karijere uspela doći do Holivuda.

Dru Barimor

Profimedia

Dru Barimor, Foto: Profimedia

Dru Barimor je već kao dete postala zvezda zbog uloge u filmu "E.T". Prvi put se pred kamerama pojavila sa samo sedam godina. Od tada je gradila glumačku karijeru, pa je obrazovanje zapostavila. Iako je u mlađim danima bila problematična, te se vrlo rano suočila sa zavisnošću, Dru je uspela da se izvuče i nastaviti karijeru u filmu.

Džoni Dep

Profimedia

Džoni Dep, Foto: Profimedia

Džoni Dep je već sa 13 godina odustao od škole jer je hteo da bude rok zvezda. Pridružio se lokalnom rok bendu sa kojim je planirao da pokori svet. Godinama kasnije, njegova tadašnja supruga upoznala ga je sa svojim bivšim dečkom Nikolasom Kejdžom. Upravo je Nikolas nagovorio Džonija da isproba glumu, pa ga je poslao svom agentu.

Al Paćino

Profimedia

Al Paćino, Foto: Profimedia

Iako je postao jedan od najvećih glumaca u istoriji Holivuda, Al Paćino nije bio uzoran učenik. Sa 17 godina je odustao od škole, nakon što je pao svaki predmet osim engleskog jezika. Zbog toga se posvađao sa majkom, pa je otišao iz porodičnog doma. Kasnije je počeo da glumi u pozorištu, a sa strane je radio mnoge obične poslove kako bi preživio. Jedno vreme je spavao na ulici ili po dnevnim boravcima kolega iz pozorišta.

Kventin Tarantino

Profimedia

Kventin Tarantino, Foto: Profimedia

Kventin Tarantino je, kada je imao 16 godina, smatrao da više može da nauči sam nego u školskoj klupi, stoga je odustao od škole. I bez srednjoškolske diplome, Tarantino je postao vrhunski stručnjak u svom polju, a svoju karijeru gradio je polako, pa je prošao gotovo sve poslove u procesu produkcije i distribucije filma.

Komentari (2)

Cviko

05.06.2017 11:30

Bilo koji posao radi čovek a ne diploma. Obrazovanje je samo pretpostavka da hoćete, znate i možete da radite neki, željeni posao. Koliko Vam treba obrazovanja da bi radili neki posao? Zavisi od Vas. Kod nas u socijalizmu, diploma je bila izuzetno važna, jedino merilo svih vrednosti a govorilo se: "svakom prema radu". Zato je socijalizam i propao. U biografijama ovih glumaca se ističe da su zbog rada napustili obrazovanje. Kod njih nema mesta za Vebera.

Misha_C_Mpek

05.06.2017 13:53

@Cviko - Tačno tako. Postoji i ona narodna:"Od budale je gora samo školovana budala". Kome nije jasno, obična naškodi samo sebi, a školovana povlači u ludilo i potčinjene. Svaka čast i izvinjenje onima koji su drugačiji, a kojih je sve manje. Mnogima fakultetska diploma znači samo moć i povlašćeni status, pa od ulizica počinju da dobijaju razne komplimente, koji su im duhovna hrana. Istina je u uspešnom radu u poštenom i konkurentnom okruženju. Na žalost, mi smo daleko od toga u svim sferama društva.