OGLASILA SE KRALJICA Prva izjava Elizabete II posle skandala koji potresa ceo svet

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka

 

Kraljica Elizabeta Druga sa suprugom Filipom
Kraljica Elizabeta Druga sa suprugom Filipom, Foto: Tanjug/AP

Nakon što su princ Hari i Megan napustili kraljevske dužnosti, oglasila se kraljica

Nakon što je iz Bakingemske palate saopšteno da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Markl više neće koristiti kraljevske titule, niti će dobijati novac iz javnih fondova za svoje kraljevske dužnosti, saopštenjem se oglasila se i kraljica Elizabeta.

"Posle mnogo meseci razgovora i nedavnih diskusija, zadovoljna sam da kažem da smo zajedno našli konstruktivan način, pun podrške, za naredne korake mog unuka i njegove porodie. Hari, Megan i Arči će uvek biti veoma voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom.

Želim da im zahvalim za njihovu posvećenost u radu u celoj zemlji, zajednici i šire, a posebno sam ponosna na to koliko brzo je Megan postala deo porodice. Nada je cele moje porodice da će im današnji sporazum utreti put ka srećnom i mirnom novom životu" - stoji u kraljičinom saopštenju.

 

Megan Markl, princ Hari
Megan Markl, princ Hari, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Podsetimo, princ i njegova supruga Megan Markl odlučili su da se odreknu kraljevskih dužnosti. Oni su nedavno objavili da se povlače kao stariji članovi kraljevske porodice, a kako su rekli, plan im je da postanu finansijski nezavisni.

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harijem.

Megan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Hari, Foto: EPA/AIDAN CRAWLEY

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi