Megan Markl, princ Hari
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Megan Markl, princ Hari

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Bivši članovi kraljevske porodice prevezli su se privatnim avionom iz Kanade, gde je prvobitno trebalo da se trajno nasele nakon takozvanog Megzita iz Los Anđelesa, dok su se SAD pripremale da uvedu strogo zatvaranje granice usled pandemije COVID-19.

Oni su ugovorili privatno osiguranje kako je njihova portparolka izjavila nakon što se pojavila inforamacija da bi američki poreski obveznici morali da plate.

Kanadska policije je već ranija nagovestila da će prestati da pruža usluge zaštite nakon što prestanu da budu članovi kraljevske porodice što se dešava 31. marta. 

Ni Bakingemska palata ni njihova Matična služba nisu utvrdile detalje bezbednosnih i osuguravajućih angažmana ako oni uopšte postoje, ali prema nekim procenama oni bi iznosili 20 miliona funti godišnje što je u momentu kada se zemlja bori sa pandemijom neizvodljivo.

SAD se sada nalaze na prvom mestu po broju potvrđenih slučajeva osoba obolelih od koronavirusa zbog toga je vlada preduzela drastične mere i milioni se nalaze u samoizolaciji kako bi se sprečilo širenje zaraze.