Sin kraljice Elizabete u centru pedofilske afere! Dvor ga se odrekao?!

Princ se nadao da će ta promena biti kratkotrajna, ali to se nije obistinilo. Kraljevska porodica se ne namerava baviti njegovim položajem, ispričala je osoba bliska kraljevskom dvoru, pišu britanski mediji...

Princ Endru
Princ Endru, Foto: Shutterstock

Sin britanske kraljice Elizabete II (94), princ Endru (60) odstupio je od kraljevskih dužnosti prošle godine zbog skandala vezanog uz njegovog pokojnog prijatelja Džefrija Epstina, koji je bio optužen kao s**sualni predator. Mediji su počeli povezivati princa sa celim skandalom zbog čega je vojvoda od Jorka zamolio kraljicu da odstupi od obaveza koje izvršava u ime kraljevske porodice, a kraljica je tu njegovu želju ispunila.

Ipak, sad izgleda da se princ neće vratiti obavljanju svojih kraljevskih dužnosti, piše The Sunday Times.

- Princ se nadao da će ta promena biti kratkotrajna, ali to se nije obistinilo. Kraljevska porodica se ne namerava baviti njegovim položajem.

Kraljičin sin već je osetio kako je to kad ti uskrate nešto na što si naviknuo. Tako je britanska vlada promenila praksu podizanja zastava za kraljevske rođendane pa se one više neće vioriti za rođendane skandalom pogođenog princa Endrua, što su primenili odmah. 

Princ Endru
Princ Endru, Foto: Shutterstock

Promena je uvedena kako bi obuhvatila pripadnike kraljevske porodice koji su se povukli iz javnosti i ne obavljaju više kraljevske dužnosti.

Podsetimo, princ se povukao iz javnosti nakon ekskluzivnog televizijskog intervjua za BBC u Bakingemskoj palati, koji se emitovao u Velikoj Britaniji 2019. godine. U njemu je odgovarao na niz neugodnih pitanja, a branio je i svoje prijateljstvo s preminulim Amerikancem Epstinom, koji je bio optužen kao s**sualni predator. Jedna od Epstinovih žrtava, Virginia Giuffre, tvrdi da je princ Endru imao s njom  odnose kad je njoj bilo tek 17 godina.

Sve je opisala detaljno pred saveznim sudom na Floridi, uključujući i interijer londonske kuće Epstinove bivše devojke i dugogodišnje prijateljice, milijarderke Ghislaine Maxwell. Takođe, svedokinja je detaljno opisala i Epstinov dvorac u Njujorku, u kojem je bila 2001. godine, kad je imala 17.

Endru negira tvrdnje da je imao odnose sa 17-godišnjom devojkom, koju mu je namestio milioner Epstin, a koji je pronađen mrtav u zatvoru u oktobru prošle godine. No, ovo nije prvi put da princa povezuju s kontroverzama. Nekoliko je puta bio pod istragom i to zbog susreta sa Saifom, sinom libijskog diktatora Moamera Gadafija. Takođe, imao je bliske veze s Timurom Kulibajevim, zetom tadašnjeg predsednika Kazahstana, koji je kupio jedno od prinčevih imanja za tri miliona funti više nego što je princ za imanje tražio.

Princ Endru
Princ Endru, Foto: Shutterstock

Zbog brojnih putovanja i izuzetno visokih putnih troškova koje je nabio obavljajući dužnost "specijalnog predstavnika" za trgovinu i investicije žestoko su ga kritikovali. Endru je dobar deo troškova spiskao na putovanja u Ameriku gde se često družio s Epstinom. Zbog potrošenog novca zaradio je i nadimak "Air Miles" Endi.

Ovako je glasilo saopštenje kojim se princ povukao iz javnog života:

- Poslednjih nekoliko dana postalo mi je jasno kako me moj odnos s pokojnim Epstinom onemogućava u obavljanju kraljevskih dužnosti i radu u brojnim humanitarnim organizacijama na koje sam jako ponosan. Zbog toga sam zamolio Njeno Visočanstvo da odstupim s obavljanja kraljevskih dužnosti, a ona je to odobrila. Epstinovo samoubistvo ostavilo je mnogo neodgovorenih pitanja, posebno za njegove žrtve i duboko se saosećam sa svima onima koji su pogođeni. Nadam se da će s vremenom uspeti obnoviti svoj život. Voljan sam pomoći sa istragom - izjavio je princ.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Sraja
  02/06/2020 - 09:20
  Dakle princ je pozadinski radnik, a te devojke su mu samo paravan
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi