Smrt bicikliste
Printscreen/Twitter/ACCPI Assoco
Smrt bicikliste

Printscreen/Twitter/ACCPI Assoco

Foto: Printscreen

Tigrovi su se oslobodili kanapa. Jedan glumac umro je pre kraja snimanja od trovanja alkoholom u pabu na Malti. Scenario je sve vreme menjan, pisci bi svakog dana pisali po neku novu stranicu. Mnogi glumci i kaskaderi pretrpeli su slomljene kosti i iščašene zglobove. Tako je izgledalo snimanje legendarnog filma Ridlija Skota "Gladijator", koji je svoju premijeru imao 12. maja 2000. godine.

Pet Oskara i status modernog klasika osvojio je od tada, mada je ekipa to i očekivala. Svako ko je radio na filmu, znao je da stvara nešto posebno. Ipak ono što je obeležilo snimanje ovog filma jeste bizarna smrt jednog og glumaca.

Oliver Rid preminuo je u popodnevnim časovima 2. maja 1999. od posledica srčanog udara tokom pauze od snimanja filma "Gladijator" u Valeti na Malti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gies? (@classichollywoodactors) on Aug 27, 2020 at 10:32am PDT

Prema svedocima, on je popio osam flaša nemačkog lager piva, desetak čašica ruma, pola boce viskija i nekoliko čašica Henesi konjaka, u takimičenju ko može više da popije sa grupom mornara sa broda HMS Cumberland koji su došli u lokalni pab. Njegov ceh u pabu iznosio je nešto više od 270 malteških lira (gotovo 450 britanskih funti, oko 594,72 amerićkih dolara). Nakon što je u obaranju ruke pobedio pet mnogo mlađih mornara Kraljevske mornarice, Rid se iznenada srušio i umro na putu do bolnice u vozilu hitne pomoći. Imao je 61 godinu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jacques Le Roux (@sniff.and.puff) on Aug 28, 2020 at 1:46pm PDT

Glumac Omid Djalili, koji je takođe bio na Malti snimajući "Gladijator", tokom intervjua 2016. rekao je:

- Mesecima nije popio piće pre nego što je počelo snimanje filma ... ... Svi su govorili da je otišao kako je želeo... trezan, ali to nije istina. To je jako tragično. Bio je u Irskom pabu gde je bio pod pritiskom da se takmiči u ispijanju. Trebalo je da ode, ali nije.

Sahranjen je u Čerčtaunu, Korku u Irskoj gde je proveo poslednje godine života. Sahranjen je na groblju Bruhenny.

Na njegovom nadgrobnom spomeniku piše: "He made the air move" (On je pomerao vazduh)

Pročitajte još:

Komentari (1)

Snežana

01.09.2020 01:35

Baš me čudi posle tolikog alkohola, šteta mlad za umiranje. A i izvrstan glumac