Preminula legenda televizije! Skoro sedam decenija je bio najpopularniji voditelj!

Veliki gubitak!

Hju Daun
Foto: Youtube/printscreen

Jedan od najpoznatijih lica na TV-u tokom sedam decenija, Hju Dauns je bio ko osnivač NBC-ove emisije "Danas" od 1962. do 1971. I 21 godinu bio je domaćin ABC večernjih časopisa 20/20. Jednom je držao rekord najviše sati - 10 000 - pred televizijskom kamerom, koji je kasnije slomio Regis Filbin, a pozant je i po potpisu: "Mi smo u vezi, pa ste u vezi. " U izjavi koju je njegova porodica dala Nju Jork Tajmsu, umro je u sredu u svojoj kući u Stokdejlsu u Arizoni.

Živeo je sa suprugom Rut, sa kojom se i oženio 1944. godine. Rut je umrla 2017. godine;iza sebe je ostavio decu Hjua i Diedru, brata Valisa i dvoje unučadi. Hju je imao dugu vezu sa Barbarom Valters. Ona mu se takođe pridružila kao su-voditelj 20/20 tokom 20 godina, sve dok se nije povukao 1999. godine.

Rođen 1921. godine, radio je na radiju pre nego što je služio u vojsci tokom Drugog svetskog rata, gde je bio na lekarskom otpustu. Potom se pridružio osoblju VMAK-a, NBC stanice u Čikagu. U intervjuu Arhiva američke televizije rekao je: "Mislio sam da je televizija trik poput 3-D filmova i da će jednostavno nestati."

 

Nastavio je da gostuje u emisiji „Koncentracija“, dnevnoj emisiji NBC igara, dok je takođe radio na emisiji "Danas", pre nego što je prešao u 20/20.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi