Ponižavala Srbina kome su UBILI OCA NA KOSOVU: Samo jedna poznata Albanka je sankcionisana zbog udara na naš narod!

Da li će im neko stati na put?

Albanke
Foto: Shutterstock

Strasti zbog nedavnih objava pop zvezde Dua Lipe u vezi nezavisnog Kosova i promovisanja Velike Albanije i dalje se ne smiruju. Pored komentara pobesnih građana Srbije, Grčke, Makedonije i Crne Gore, u dramu su se uključile i javne ličnosti, ali i Unicef, koji se otvoreno ogradio od pevačice, navodeći da ona nije njihov ambasador.

Pojavili su se i zahtevi za bojkotovanje Dua Lipine muzike i ukidanje njenih pesama sa domaćih radio stanica. Međutim, činjenica je da je mlada pevačica pomešala određene pojmove i da nije najjasnije upućena u istoriju svog naroda kojim se ponosi. Ostalo je do kraja nerazjašnjeno kako je jedna od najvećih pop zvezda današnjice sebi dozvolila da se bavi nacionalističkom propagandom.

Dua Lipa
Foto: Shutterstock

Uz Lipu, promociji koja direktno vređa srpsko nacionalno osećanje, aktivno se priključila i njena koleginica Rita Ora, poreklom sa Kosova i Metohije. 

- Volela bih da vidim da se "Apple" založi za nas i da na svojim mapama obeleži nezavisno Kosovo. Albanija i Kosovo su puni mladih, talentovanih i dobrih ljudi. Ja sam ponosna što sam deo tog društva. Šaljem ljubav, radost i solidarnost zajedno sa svojim koleginicama Dua Lipom, Bebe Redžom, Avom Maks, Erom Istrefi i Dafinom Zekiri - napisala je Ora u opisu fotografije.

Rita Ora
Foto: Shutterstock

Kao so na ranu uz "onlajn aktivnosti" svetski poznatih pevačica, domaću javnost uzdrmao je događaj u kom je Albanska manekenka Lorena Haliti maltretirala Srbina.

Ona je na svom Tviter nalogu podelila kako u toku vožnje srpskom vozaču pušta albanske pesme, a on se naknadno njenim poslodavcima požalio na direktnu provokaciju manekenke, objašnjavajući da to nije bilo u redu sa njene strane, jer je on profesionalno i korektno obavljao svoj posao, dok je ona po imenu i prezimenu prepoznala da je reč o Srbinu. U video snimku koji je podelila na društvenoj mreži manekenka se nasmejala i pustila muziku. On je takođe u mejlu žalbe naveo da je odnos Albanije i Srbije još uvek vrlo osetljiva tema, da je u ratu na Kosovu izgubio oca i da je siguran da bi u suprotnoj situaciji, da je on njoj puštao srpske pesme, ona još brže uputila žalbu kompaniji Uber.

Lorena Haliti
Foto: Profimedia

Kada je stvar eksalirala do mere da joj je Uber ugasio nalog na njihovoj platformi, Lorena je obrisala tvit u kojem se hvalila svojim postupkom i tvrdila kako “Uber podržava ksenofobiju i etničku diskriminaciju” pa su je zato zabranili (detaljnije OVDE).

Poznato je da je mnoštvo Srba prijavilo objave Dua Lipe i Rite Ore na Instagramu. Međutim, ova društvena mreža nije prihvatila mnogobrojne žalbe. Makedonski hakeri preuzeli su "pravdu" u svoje ruke, pa su pevačicama privremeno blokirali naloge (detaljnije OVDE). 

Činjenično stanje je da svaki vid ekstremizma, rasizma i nacionalne netrpeljivosti treba sankcionisati u 21. veku, a ostaje da vidmo da li nadležni ili pak kompanije, poput Ubera, reagovati na jasne "antisrpske izlete" albanskih zvezda u svetu.

Za više VIP vesti zapratite našu stranicu klikom OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi