Plasido Domingo
Youtube/Printscreen
Plasido Domingo

Youtube/Printscreen

Plasido Domingo, Foto: Youtube/Printscreen

Čuveni španski tenor Plasido Domingo (79), u avgustu prošle godine našao se u centru pažnje zbog optužbi čak devet žena za seksualno zlostavljanje, a u septembru su se iste optužbe iznele još jedanaest žena.

One su optužile pevača da ih je saletao tražeći im intimne odnose u zamenu za uloge u pozorištu. Neke od njih navele su da su se svakodnevno, tokom saradnje s njim, osećale neprijatno zbog njegovih neprimerenih komentara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Plácido Domingo (@placido_domingo) on Jan 28, 2020 at 2:42pm PST

Sedam od devet žena reklo je da je osetilo "negativne posledice" činjenice da su odbile njegovo navaljivanje, preneo je tada AP.

Iako je do sada Plasido Domingo negirao sve optužbe, on je odlučio da ih prizna i da se javno izvini svojim žrtvama.

"Želim da znaju da mi je iskreno žao zbog patnje koju sam im naneo. Prihvatam svu odgovornost za svoja dela. Poslednjih meseci sam razmišljao o optužbama i sada shvatam da su se neke žene možda plašile da se iskreno izjasne zbog straha za svoju karijeru", naveo je Domingo u saopštenju.

Domingo je zamolio za oproštaj dan nakon što je porota u Njujorku čuvenog holivudskog producenta Harvija Vajnštajna proglasila krivim za seksualni napad i silovanje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Plácido Domingo (@placido_domingo) on Aug 12, 2019 at 6:32am PDT