Pipi Duga Čarapa
Jutjub printskrin
Pipi Duga Čarapa

Jutjub printskrin

Pipi Duga Čarapa, Foto: Jutjub printskrin

Kad je dobila ulogu Pipi Duge Čarape, švedska glumica Inger Nilson imala je samo osam godina. Danas ima 58 godina i radi kao sekretarica.

Filmovi i serije iz 1969. i 1970. godine snimljeni su prema knjizi Astrid Lindgren, a kasnije je nastao i crtani film "Pip Duga Čarapa". Iako je prošlo mnogo godina, Inger Nilson i danas prepoznaju mnogi, zbog karakterističnog osmeha i znatiželjnog pogleda.

Međutim, ono što malo ko zna je da zbog tadašnjih zakona Inger Nilson nije dobila honorar za ulogu koja ju je proslavila i po kojoj je postala prepoznatljiva.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo zbog toga što Inger nikada nije dobila ni dinara za ulogu Pipi, njeni fanovi koji su odrastali uz ovaj film i voleli junake u njemu, okupili su se i odlučili da prikupe donacije za glumicu i njene filmske prijatelje Aniku i Tomija.

Inger Nilson, Pipi Duga Čarapa

Profimedia

Inger Nilson, Pipi Duga Čarapa, Foto: Profimedia

Do sada je prikupljeno 37.000 dolara, međutim, u prvi mah se Ingrid ova ideja nije dopala, pa je otkrila i zašto:

- Prvo sam bila jako ljuta, jer ne želim da izigravam žrtvu i tražim milostinju. Kada sam se smirila, shvatila sam da je to samo jedan njihov znak poštovanja i želja da nam fanovi pokažu koliko nas cene - zaključila je nekadašnja Pipi Duga Čarapa.

Inače, Inger sada živi u Stokholmu i radi kao sekretarica, a povremeno prihvati neku pozorišnu ulogu.

Pipi duga čarapa

Youtube Screenshot

Pipi duga čarapa, Foto: Youtube Screenshot

 

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!