Film Kum
Profimedia
Film Kum

Profimedia

Foto: Profimedia

Pročitajte nekoliko zanimljivih detalja sa snimanja poznatih holivudskih ostvarenja i kako se glumci ponašaju kada dođe do određenih situacija, odnosno komplikacija na snimanju.

Forrest Gump, 1994.

Tom Henks je potpisao ugovor, po kome se odrekao honorara ali u slučaju da film postane uspešan, on dobija procenat od profita ostvarenog prodajom bioskopskih ulaznica. Naime, njemu se ovaj rizik itekako isplatio s obzirom da je film zaradio 677 miliona dolara od prodaje ulaznica.

Tom Henks

Profimedia

Foto: Profimedia

Nakon što je prikazivanje filma završeno, na računu Toma Henksa našlo se 40 miliona dolara.

Interstellar, 2014.

Kristofer Nolan je za potrebe snimanja posadio 500 ari kukuruza. Nakon završetka snimanja, prodao je kukuruz po odličnoj ceni, pa je tako zaradio pozamašnu sumu novca.

Kristofer Nolan

Profimedia

Foto: Profimedia

Rocky IV , 1985.

Čuveni Roki, odnosno Silvester Stalone, insistirao je na realnim scenama boksa u četvrtom delu sage o Rokiju Balboi. On je zatražio od kolege glumca, Dolfa Lundgrena da ga udari najjače što može. Nakon udarca u stomak, završio je na intenzivnoj nezi.

Silvester Stalone

EPA/CJ Gunther

Foto: EPA/CJ Gunther

Dallas Buyers Club, 2013.

Iako su imali izuzetno mali budžet, odneli su Oskara za najbolju šminku. Naime, budžet za snimanje filma Dallas Buyers Club iznosio je 5 miliona dolara, od toga, samo 250 dolara odobreno je za šminku glumaca.

Gone Girl iz 2014.

Snimanje ovog filma prekinuto je na četiri dana jer je poznati glumac Ben Aflek odbio da nosi kačket sa simbolom bejzbol tima Njujork Jenkis. On je, naime veliki fan bostonskog tima Red Soks, jer živi u tom gradu, pa tako ni po koju cenu nije hteo da ponese obeležja suparničkog tima.

Ben Aflek

Profimedia

Foto: Profimedia

The Devil Wears Prada, 2006.

Na snimanju filma Meril Strip se obratila mlađoj koleginici En Hetevej s rečima:

- Mislim da si savršena za ovu ulogu. Toliko sam srećna što ćemo raditi zajedno - a zatim i - Ovo je poslednja lepa stvar koju ću ti reći do kraja snimanja filma.

Meril Strip

Profimedia

Foto: Profimedia

Charlie and the Chocolate Factory, 2005.

Kompanije Nestle je za potrebe snimanja ovog film obezbedila 1.850 čokolada, naravno – pravih!

The Wolf of Wall Street, 2013.

Glumci Leonardo Di Kaprio i Džona Hil, za potrebe scene u kojoj je trebalo da šmrču kokain, upotrebili su izmrvljene tablete vitamina B. Džona nije dobro reagovao na unos ovog vitamina, pa je hospitalizovan.

Džona Hil

Profimedia

Foto: Profimedia

The Godfather, 1972.

Poznata mačka, koja je utočište pronašla u krilu Marlona Branda nije bila u filmskom scenariju. Reč je o lutalici koju je režiser Frensis Kopola pronašao na snimanju. Odluka je doneta u poslednjem momentu i tako je ova mačka postala deo istorije.