Najpre "Kosovo nije Srbija", a sada ovo: Dua Lipa sramotno izjavila - Srbi su fašisti i okupatori! (FOTO/VIDEO)

Rolling Stone/Noizz.rs/Alo.rs/D.C. | vip 2021-01-23 11:08:22 2021-01-23 11:08:22

Pevačica je poznata po svojim izrazito negativnim stavovima prema srpskom narodu.

YouTube/printscreen

Britanska pevačica poreklom iz Prištine Dua Lipa, koja je poznata po svojim izrazito negativnim stavovima prema srpskom narodu, kao i promovisanju "Velike Albanije", ne prestaje sa provokacijama na račun Srbije.

 

Ovoga puta Srbe je nazvala "fašistima" i "okupatorima Kosova", navodeći da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih od njenog dede, Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Istrorijskog muzeja u Prištini "tražili da fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti".

U intervjuu koji je dala listu "Roling Stone", mlada pevačica dotakla se i političkih tema, navodeći da se njena porodica sa Kosova i Metohije morala da se preseli nakon "srpske okupacije".

- Moj deda s tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava, nakon što se dogodila okupacija, srpske snage su tražile da on prepiše istoriju. Odbio je i izgubio posao - rekla je ona.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Na tome se nije zaustavila, nešto kasnije, putem svog Instagram profila podelila je najavu intervjuua, uz sliku svoga dede i komentar: "Naš neverovatni i neustrašivi deda. Toliko je naporno radio tokom srpskog fašističkog režima da napiše albansku istoriju, kako bi svet mogao da zna ko smo mi zaista".

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više