Princ Hari
Youtube/printscreen
Princ Hari

Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

Safari kamp sa pet zvezdica je prelep kompleks u Africi sa nekoliko odvojenih šatora koji su opremljeni nameštajem od prirodnih materijala, a posetiocima je omogućen potpun komfor. Upravo ova lokacija bila je dostojna i nekadašnjeg kraljevskog para koji su baš tu proveli romantičnu noć na svom trećem sastanku.

Naime, prelepi kamp oduševio je potomka kraljevske porodice Harija, koji je rešio baš tu da dovede svoju sadašnju suprugu. U knjizi u kojoj se nalaze svi detalji o životima kraljevske porodice navodi se da su na samom početku među njima postojale velike simpatije, te da su bile opsednuti jedno drugim.

Autori Omid Skubi i Kerolin Duran napisali su da je postojala „opipljiva privlačnost između Megan i Harija“ nakon prva dva sastanka, a prijatelj supružnika je rekao: „Bilo je to kao da je Hari u transu.”

Princ Hari

Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

Odmor bez modernih uređaja

Nakon toga u popularnoj knjizi se navodi da je Megan Hariju otkrila kako nikad nije bila na safariju, a on je rešio da je iznenadi putovanjem u Afriku, u safari kamp koji se nalazi u Bocvani. Par se jednu noć opuštao u prestižnom, a prelepom odmaralištu sa pet zvezdica, a sudeći po fotografijama, baš ništa im nije nedostajalo. Iz samih šatora su imali privilegiju da posmatraju prelepu prirodu, kao i životinje koje su se slobodno kretale, a ono što je zanimljivo je da na raspolaganju nisu imali moderne uređaje. Vodilo se računa o komforu, pa su u šatorima namenjenim za spavanje prostrani i udobni kreveti sa puno jastuka, a sve je opremljeno rustično, kako bi bilo u skladu sa samim duhom Afrike. Uz svaki krevet su lampe kao i natkasne sa bokalima punim sveže vode. Ormari u šatorima ne postoje, a gosti svoju garderobu mogu složiti u prostrane drvene škrinje koje se nalaze pored svakog kreveta. Umesto tepiha na podu su ćilimi, a u uglovima ventilatori kako bi se posetioci rashladili tokom vrelih noći.

Rustika i nameštaj od prirodnih materijala

Tu je i velika trpezarija u kojoj se serviraju obroci za sve posetioce zajedno, a uređena je sasvim jednostavno. Klasičan dug drveni sto, obične stolice i lampioni koji prostoru daju šarm. Svi šatori, pa i ovaj, otvorenog su koncepta, te posetioci u svakom trenutku mogu uživati u prelepim prizorima koji ih okružuju. Takođe, svuda preovlađuju pastelne boje i zemljane nijanse, te ništa ne odudara od afričke prirode. U sredini svih šatora nalazi se deo u kojem se posetioci okupljaju, pa sede oko vatre, a u trenutku kada su ove fotografije napravljene tu se krčkala i domaća hrana. Stolice su bile poređane ukrug i sve je bilo spremno za druženje. Deluje da je prelepi kamp idealan za mirne i romantične večeri, te verujemo da su Megan i Hari u njihovoj posebnoj noći zaista uživali.

megan markl

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Inače, nakon odlaska iz kraljevske porodice Megan i Hari su se nastanili u Kanadi u besprekornoj vili koja je stara više od 100 godina, te se može zaključiti da oni nisu robovi trendova i ne vole moderno uređenje. Samim tim, jasno je zašto je Hari Megan odveo baš u safari kamp.

Takođe, njihov dom u zapadnom Vankuveru je, navodi izvor iz kanadske agencije za nekretnine, pravi raj, sa puno prirode, prelepim dvorištem i pogledom na okean. Cena ove nekretnine je nešto viša od 27 miliona dolara, reč je o prestižnoj lokaciji, na kojoj žive samo bogataši, ali je atmosfera vrlo opuštena.

Vratili se u Afriku

Da se Megan i Hariju Afrika tokom obilaska safari kampa i te kako dopala, svedoči činjenica da su je službeno posetili i kada su postali supružnici. Oni su prvog dana posetili projekat osnaživanja devojčica u kojem one uče svoja prava i samoodbranu, prenose strani mediji. Supružnici su u posetu Africi stigli sa svojim sinom Arčijem, sastali se s nekadašnjim stanovnicima zajednice Distrikt 6, u kojoj su živeli pripadnici različitih rasa. Njihova poseta je u fokusu imala zaštitu divljine, mentalnog zdravlja, kao i demontiranje minskih polja, što su i teme kojima se bavila Harijeva majka, princeza Dajana.

„Poznata je ljubav koju prema Africi gaji vojvoda od Saseksa; prvi put je posetio ovaj kontinent kada je imao trinaest godina i nakon više od dve decenije, ljudi, kultura, životinjski svet i tradicionalne zajednice nastavljaju svakodnevno da ga inspirišu i motivišu”, izjavila je tada portparolka Bakingemske palate.

Princ Hari

Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

Koliko Hari voli Afriku, svedoči i činjenica da je i u verenički prsten kojim je zaprosio Megan utkao deo nje. Središnji dijamant je iz Bocvane, a dva manja sa strane su iz lične kolekcije njegove pokojne majke Dajane.

Pročitajte još: