Muzička industrija u SAD prestala sa radom zbog Donalda Trampa!

Brojne velike muzičke zvezde oglasile su se povodom Flojdove smrti.

Rijana
Rijana, Foto: Matt Sayles/AP

Muzička industrija u Sjedinjenim Državama danas će na jedan dan obustaviti rad, reagirajući tako na smrt nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda kojem je policajac u Mineapolisu tokom privođenja kolenom pritisnuo vrat te mu tako oduzeo život.

Sve tri glavne američke diskografske kuće na društvenim mrežama su objavile da na jedan dan prestaju s radom te se "ponovno povezuju sa svojom zajednicom", piše BBC.

Zaposlenici su danas slobodni, a utorak je proglašen "danom akcije, čija je svrha podstaknuti ljude na odgovornost i na promene“.

Interscope je obećao da ove nedelje neće objavljivati ​​novu muziku, dok je Ebro Darden iz Apple Music's-a otkazao svoje radio emisije.

Brojne velike muzičke zvezde oglasile su se povodom Flojdove smrti. Riana je na Instagramu podelila osečanja gneva i tuge kroz koje prolazi poslednje sedmice.

"Teško mi je kad vidim da moje ljude ubijaju i javno pogubljuju iz dana u dan", napisala je pevačica.

BIJONSE, Diva
Foto: Printscreen Youtube

Bijonse je na Instagramu objavila video, od svojih fanova zatraživši da potpišu peticiju kojom se traži pravda za Flojda.

"Svi smo svedočili njegovom ubistvu usred dana. Slomljeni smo i užasnuti", napisala je.

Reper Run the Jewelsa Killer Mike u subotu se obratio javnosti na konferenciji policije u Atlanti.

Pogođen smrću Džordža Flojda, izjavio je da je na dan njegove smrti bio besan i kako je poželeo da svet nestane.

“Umoran sam od toga da gledam kako crnci umiru”, poručio je, dodavši da privođenje policajca Dereka Šovina pod optužbom za ubistvo trećeg stepena nije dovoljno. Smatra kako, osim Šovina, koji je ubio Flojda, treba da budu osuđene i njegove kolege koji su u trenutku tragedije bili pored njega.

Gotovo da i nema javne osobe u SAD-u koja se nije izjasnila o slučaju Džordža Flojda.

Lejdi Gaga
Foto: Instagram/printscreen

Lejdi Gaga je na svojm Tviteru poručila da je glas crnačke zajednice utišan već odavno te da je ova smrt rezultat režimskog rasizma i korumpiranog sistema.

Tejlor Svift je na Tviteru izrazila gnev prema predsedniku Donaldu Trampu, a predsednika nije poštedeo ni Guns Aksel Rouz, koji se Trampu obratio direktvno, odgovorivši na njegov tvit.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi