Mira Sorvino
WARREN TODA
Mira Sorvino

WARREN TODA

Mira Sorvino, Foto: WARREN TODA

Glumica je o ovome progovorila na konferenciji sa aktivistima pokreta "Time's Up", koja je za cilj imala da da zakonsku podršku inicijativi za bolju zaštitu žrtava silovanja, seksualnog napada i seksualnog uznemiravanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Megan Markl i princ Hari

EPA/JOEL CARRETT

 

Mira je bila jedna od prvih javnih ličnosti koje su priznale da ih je filmski producent Harvi Vajnstajn seksualno zlostavljao, a drugi put je opisala da ju je sa svega 16 godina uznemiravao kasting direktor. 

- Svima vam sada ove mogu reći da ne samo da sam bila žrtva seksualnog zlostavljanja i maltretiranja od strane gospodina Vajnstajna, već da sam i žrtva seksualnog napada i da sam preživela silovanje od strane poznate ličnosti - u suzama je rekla glumica, ali nije otkrila o kom muškarcu se radi.

 

Navela je kako je to silovanje drugog stepena, budući da je bila maloletna te da nije mogla dati pristanak za seksualnu aktivnost zbog godina.

- Ovde sam da bih pomogla. Drugi koji su preživeli isto ovo zaslužuju pravdu i više vremena kako bi naučili da se nose s tim. Osećate sramotu, kao da ste vi krivi - poručila je glumica.

Mira Sorvino

printscreen

Mira Sorvino, Foto: printscreen

–Hteo je da me uplaši za horor scenu. Vezao me je za stolicu, izvadio je kondom iz džepa i ugurao mi ga u usta, počela sam da se gušim, piše Gloria. 

PROČITAJTE JOŠ:

Anđelina Džuli, Bred Pit

Epa/IAN LANGSDON