Princ Hari i Megan Markl
EPA/Neil Munns
Princ Hari i Megan Markl

EPA/Neil Munns

Princ Hari i Megan Markl, Foto: EPA/Neil Munns

Intervju bivših članova kraljevske porodice – Megan Markl i Harija, koji su mnogi najavljivali kao „televizijski događaj decenije”, emitovan je sinoć na jednoj američkoj televiziji, a odmah nakon toga usledile su prve reakcije stručnjaka koji su aktivno pratili sve ono što se dešava u poznatoj porodici. Njih dvoje su dali intervju legendarnoj Opri Vinfri u kom su otkrili mnoge stvari koje su se, kako oni navode, dešavale iza zatvorenih vrata.

U razgovoru sa Oprom Vinfri, Megan je priznala da je razmišljala o samoubistvu, da su ona i suprug osetili rasizam od porodice, a onda su se dotakli i teme da njihov naslednik Arči nije dobio titulu princa, i to bez ikavog objašnjenja. I dok svi željno iščekuju da li će se Bakingemska palata oglasiti povodom intervjua koji su dali Megan i princ Hari, ekspert za kraljevsku porodicu Robert Džobson oštro je kritikovao par, ocenjujući da je to bilo „sebično” od njihove strane.

Ovo je bio performans od početka do kraja. Oboje su izneli ozbiljne optužbe, znajući da monarhija ne može da uzvrati. Intervju nije ispoštovao kraljicu. Napali su instituciju krune. Ovo nije šou-biznis, ovo je grozna uvreda na račun Britanaca. Bacili u veliku granatu na kraljevsku porodicu i monarhiju. Optužili su kraljevsku porodicu za rasizam, ne otkrivši ko je to rekao. To je kukavičluk. Ne možete tek tako da klevetate. Kažu da su i mediji rasisti. Gde su vam dokazi? – kazao je Džobson, a prenosi „Daily Mail”.

– Toliko toga što je (Megan) rekla je zapanjujuće i nisam siguran da sam joj poverovao. Rekli su da im dužnosti ne znače ništa i istakli da nisu mogli da odu, te da bi, da su kojim slučajem imali taj izbor, učinili to. Kraljica je posvećena službi naciji. Ovo je preterivanje. (Hari) je rekao da su bili zarobljeni i faktički istakao da princ Čarls ne želi da bude kralj. To je jednostavno pogrešno. Ne možete da kažete tako nešto. Jedini pobednik je Opra Vinfri – zaključio je on.

Princ Hari i Megan

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princ Hari i Megan, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Rasel Majers, još jedan od eksperata koji je pomno pratio dešavanja ove poznate porodice, istakao je da je bilo veoma zanimljivo ono što je video na televiziji, a potom i istakao da je čuo veliki broj šokantnih tvrdnji.

Megan je bila mlada i ranjiva žena i to što je ona rekla je bilo stresno, tako da postoje pitanja na koja bi trebalo da se da odgovor… Kada kraljica (Elizabeta II) pročita šta su rekli, biće potpuno šokirana. Kritikovali su bukvalno svakog člana kraljevske porodice – kazao je Majers.

Anđela Levin, koja prati dešavanja u Bakingemskoj palati, kazala je da je intervju bio „prilično zapanjujuć”.

Megan je pričala tako da se stiče utisak kao da je bila u zatvoru, to je njen narativ. Kazala je da niko nije bio tu za nju, ali je Hari bio na njenoj strani. Njoj je dodeljen jedan od najbližih saradnika kraljice, teško da niko nije bio tu za nju… Rekla je da je bila besna što su ostali bez obezbeđenja, ali su bili van zemlje – navodi Levin.

– Užasavajuće je čuti kako kaže da je razmišljala o samoubistvu i da je tražila pomoć. Princ Hari je tražio pomoć pošto mu je majka umrla. Teško je poverovati da Hari nije pomogao. To je katastrofalno reći. Sigurna sam da će u narednim godinama Hari zažaliti što je uradio ovaj intervju. Nemaju nikakvu emotivnu inteligenciju. Bakingemska palata će se minimalno oglasiti – zaključila je Anđela Levin, a prenosi „Daily Mail”.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

gedza

09.03.2021 14:24

vec vidim saobracajku....