Ćićolina
Facebook
Ćićolina

Facebook

Ćićolina, Foto: Facebook

Ilona Štaler je rođena u Budimpešti. Njena majka je radila kao babica. Otac je napustio porodicu dok je Ćićolina bila tinejdžerka.

PROČITAJTE JOŠ:

Majka joj se kasnije udala za funkcionera u mađarskom ministarstvu unutrašnjih poslova. U Mađarskoj se nije dugo zadržala, emigirala je sa majkom u bivšu Jugoslaviju i bila je na korak da postane jugoslovenska Ćićolina, ali ju je put odveo u Italiju.

Ćićolina je u Italiji prvo radila kao model, a zatim i kao radio voditelj na radiju Luna gde je vodila emisiju "Želiš li da spavaš sa mnom?".

Ćićolina

print screen

Ćićolina, Foto: print screen

Provokativnim izjavama je izazivala šokove u italijanskoj javnosti i prvi put počela da koristi umetničko ime. Prvi erotski film koji je snimila bio je "La Liceale" snimljen 1975. u kojem je glumila lezbejku Monike.

U intervjuu koji je dala za "Ženu" rekla je da je seks sa osobom istog pola veoma uzbudljiv. Ilona je skandal priredila i 1978. kada je u TV emisiji "C’era due Volte" pokazala gole grudi - pre nje to niko nije uradio u istoriji italijanske televizije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cicciolina Ilona Staller (@cicciolina_official) on Jan 6, 2019 at 1:52pm PST

 

Ono što se smatra njenim prvim pornografskim filmom u celosti bio je "Il telefono rosso" iz 1983. Veliku prašinu podigao je film "Carne bollente" u kojem je glumila sa Džonom Holmsom za kojeg se ispostavilo da je u to vreme bio HIV pozitivan.

Holms je preminuo 1988. a Ćićolina ga pamti kao prijatelja (izdvojila ga je i kao muškarca sa kojim je imala najbolji seks). Ova glumica u centar pažnje je dospela pre par godina, kada je objavila dokumentarni film o sebi, koji je izazvao veliko interesovanje.