Kraljica Elizabeta
EPA/ANDY RAIN
Kraljica Elizabeta

EPA/ANDY RAIN

Foto: EPA/ANDY RAIN

Život u Bakingemskoj palati a da pritom niste član kraljevske porodice i ne dičite se plavom krvlju? Moguće je. Naravno, samo za zaposlene, i to stotine njih koji rade razne poslove za pripadnike Krune.

Poslednji u nizu oglasa kraljevske porodice traži vođu društvenih mreža koji će brinuti o online imidžu kraljice Elizabete II (93), pišu hrvatski mediji.

- 33 dana godišnjeg odmora, besplatan ručak i prilika da kreirate sadržaj za milione ljudi - stoji u opisu beneficija ovog radnog mesta.

Kraljica Elizabeta

Profimedia

Foto: Profimedia

Nedavno je kraljica tražila i kuvara, ali plata je za mnoge bila razočaranje. Kraljica obožava čokoladu i torte, stejkove, ribu, ali posebno voli da ima čoveka od povjerenja u kuhinji, ali plata za koju je kraljičin kuvar zaposlen je oko 236.000 dinara mesečno. Za smeštaj se kuvar, kao ni buduća posluga, ne mora brinuti. Zdanje iz 18. veka, u kojem kraljica i dalje živi s princom Filipom (98), posjeduje 775 soba, od kojih je velik broj upravo za poslugu.

Nije kraljica cicija, pa je kuvar kraljevske porodice dobio i dva slobodna dana nedeljno.

Oglasi kraljevske porodice su tradicionalno medijski popraćeni, pa je samo u poslednjih godinu dana bio raspisan i oglas za batlera početnika, perača suđa, ivent menadžera, vrtlare, kućne pomoćnice...

Kraljica Elizabeta

Profimedia

Foto: Profimedia

Najsličniji oglas ovom aktualnom je onaj Elizabetin od pre godinu dana kad je tražila službenika za digitalnu komunikaciju i u ime porodice ponudila plaću od oko 330.000 dinara, standardan broj dana godišnjeg odmora i sobu u domu britanskih monarha.