Kajli i Kendal Džener
Screenshoot Instagram
Kajli i Kendal Džener

Screenshoot Instagram

Kajli i Kendal Džener, Foto: Screenshoot Instagram

Kendal i Kajli Džener optužene su da su ukrale čipkani dizajn firme "Klauber Brothers", koja ih je tužila zbog krađe autorskih prava. Prema tvrdnji ove kompanije, stare 161 godinu, one su u svojim modnim brendovima koristile čipkane mustre koje su originalno korišćene na njihovoj odeći, pišu Fox News.

"Klauber Brothers", kompanija koja je osnovana u Nemačkoj 1859., pronašla je svoj čipkani nacrt na dva odevna predmeta – na Kajlinim tangama koje se prodaju u njenoj onlajn trgovini i na slip donjem vešu koje se prodaju u okviru zajedničkog brenda "Kendall + Kylie".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kendall + Kylie (@kendallandkylie) on Dec 13, 2019 at 4:15pm PST

 

Prema tvrdnji ove kompanije, na pojasu Kajlinih tangi iskorišćen je njihov dvodimenzionalni čipkani dizajn, dok je kod slip gaćica primenjena njihova druga originalna mustra.

Na svojoj stranici Kendal i Kajli tvrde da je "većina" njihovih mustri zaštićena autorskim pravima.

"Klauber je poznat po tome što koristi najnovije mehanizme za stvaranje jedinstvenih i kreativnih modnih predmeta kako bi razvili nove šare. Važno je istaći i da radimo na tehnikama koje unapređuju umetnost izrade čipke", piše na njihovoj web stranici.

Kajli Džener

Screenshoot Instagram

Kajli Džener, Foto: Screenshoot Instagram

Firma sada, prema službenim sudskim dokumentima, zahteva od Kendal i Kajli svu zaradu od prodaje ova dva komada iz njihove linije.

Kajline čipkane gaćice i dalje se prodaju u njenoj onlajn prodavnici, po ceni koja je spuštena s 18 na 9 dolara.

Predstavnici trgovina sestara Džener nisu se još oglašavali ovim povodom.

Ova vest uzburkala je fanove čuvenih sestara, koji su pokrenuli lavinu komentara na internetu. Mnogi su stali u njihovu odbranu dok su ih drugi nazivali bahatima.