crtani
Printscreen/Alo.rs
crtani

Printscreen/Alo.rs

Foto: Printscreen/Alo.rs

Potparol kompanije "Pixar", potvrdio je da je umetnik i animator, pisac i režiser koji je najpoznatiji po radu na animacijskim filomvima "Toy Story", "Finding Nemo" i " Monsters Inc", preminuo, prenosi holivudski "Reporter".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sunday Times (@sundaytimes) on Apr 30, 2020 at 6:18am PDT

Uzrok smrti Roba Gibsa još nije poznat.

Filmska kompanija "MovieBrats Pictures" odala je počast animatoru objavivši opraštajnu poruku na Fejsbuk stranici nakon vesti o njegovoj smrti.

- Srca su nam slomljena od kada smo jutros saznali za smrt režisera našeg animiranog fima "HUMP". Nismo izgubili samo kreativnog partnera već i divn ljudsko biće, uvek dobrog raspoloženja sa kojim je predhodnih nekoliko godina bilo zadovoljstvo raditi sa njim. Pre nego smo upoznali Roba on se već izgradio impresivnu karijeru u Dizniju i Pixar-u, umetničkim pričama poput "Toy Story 2", "Finding Nemo", "Monsters Inc" ili "Inside Out... Režirao je mnoge Pixar-ove priče koje su nas zabavljale dugi niz godina. Voleo je da provodi vreme sa svojom ćerkom i voleo je stare klasične automobile. Voleo je priče o zombijima. Nedostajaćeš nam Rob - glasila je oproštajna poruka njegovih kolega.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Michel do Nerd Dicas (@canalnerddicas) on Apr 30, 2020 at 2:25pm PDT

Roba je nadživela njegova ćerka, koja je igrala lik Boa u čuvenom " Monster Inc". Njegovi priznati radovi obuhvataju Dizni produkciju kao i Diznijevu seriju "Monsters At Work".

Pixar-u se pridružio 1998. godine, kada je radio na poznatim crtanim filmovima kao što su "Pocahontas", "Rescue", "Up", "Wall-E" and "Inside Out".