Enio Morikone napisao svoju čitulju nekoliko dana pre smrti!

Obratio se onima koje je najviše voleo i poštovao!

Enio Morikone
Foto: Profimedia.rs

Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone dao je čitulju samom sebi nekoliko dana pred smrt, koja je danas objavljena u italijanskoj štampi, a prenela je Republika.

Čitulja počinje jednostavnom rečenicom: "Ja, Enio Morikone sam umro!".

- Obaveštavam o tome sve bliske prijatelje, koji su bili uz mene, a i one dalje, koje nisam neko vreme video. Pozdravljam ih sa velikom naklonošću. Nemoguće ih je sve poimence nabrojati. Želim ipak posebno da pomenem sabraću Pepućija (reditelj Ðuzepe Tornatore) i Robertu, naročito prisutne u poslednjim danima mog života - napisao je Morikone.

eNIO mORIKONE
Foto: YouTube/Printscreen

U nastavku čitulje slavni kompozitor objašnjava zašto se odlučio na krajnje neobičan potez.

- Ne želim nikoga da uznemiravam. Samo iz tog razloga sam odlučio da pošaljem svoje poslednje zbogom svima vama i budem sahranjem u najužem krugu. Sa velikom naklošću kažem zbogom i Ines, Lauri, Sari, Encu i Norbertu. Zahvaljujem im se što su delili sa mnom i sa mojom porodicom veliki deo mog života - piše u čitulji.

Morikone se u čitulji obratio najmilijima.

- Želim da se sećam sa ljubavlju mojih sestara Adrijane, Marije i Franke i njihovih voljenih, kao i da im dam do znanja koliko sam ih voleo. Snažno, potpuno i duboko zbogom mojoj deci Marku Alesandru, Andrei i Đovaniju, snahi Moniki, unucima Frančeski, Valentini, Frančesku i Luki. Nadam se da će razumeti koliko sam ih voleo - napisao je Morikone.

Enio Morikone
Foto: Shutterstock

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi