Džon Čalis
Screenshot Youtube
Džon Čalis

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Džon Čalis u našoj zemlji snima dokumentarac o svom liku u hit seriji i njenom globalnom fenomenu Zvezda serije „Mućki“ Džon Čalis drugi put boravi u Beogradu.

- Na početku snimanja počeo sam s malom ulogom. Niko nije rekao da će se serija nastaviti, da će se likovi razvijati. I danas je veoma popularna.

U Engleskoj je kablovski kanali emituju svaki dan. Neverovatno je koliko su „Mučke“ i ovde popularne. Govorimo različitim jezikom, ali nam je zajednički humor - smejemo se gledajući iste emisije. Humor zbližava ljude - rekao je Čalis na tribini sa studentima i profesorima Filološkog fakulteta, gde je testirao njihovo znanje engleskog slenga.

Foto: Screenshot Youtube

Kakve su sve jezičke igre moguće, Čalis je pokazao govoreći engleski s francuskim naglaskom. - Francuz vas neće razumeti ni reč i zamoliće vas da govorite engleski - kaže Čalis.

Tako su filolozi testirali svoje znanje kokni engleskog. - Ovi časovi su veoma važni jer su to javna predavanja. To su časovi primene i prakse tog znanja i širenja tog znanja na neke neformalne oblike komunikacije - objašnjava Ljiljana Marković, v. d. dekana Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a prenosi RTS.

Susret sa studentima možda postane i deo dokumentarnog filma koji Čalis snima o Srbiji.

Džon Čalis

Profimedia

Foto: Profimedia

Džon je, kako se navodi, na Savindan posetio Hram svetog Save u Beogradu, gde mu je domaćin bio sveštenik Dragan Šovljanski.

Glumac je nekoliko dana pre toga podelio fotografiju sa Lazarom Vukovićem iz Londona, i naveo da mu je Srbin kupio ogroman konjak.

- Ovaj mladi čovek mi je kupio veliki, kažem veliki, konjak, i obećao i da će me odvesti u Srbiju - napisao je Džon Čalis na Tviteru.

Čalisu ovo nije prva poseta Srbiji. On je bio ovde i pre sedam godina, kako bi pronašao izdavača za dve svoje knjige.

Na pitanje da li je svestan popularnosti lika Bojsija u Srbiji, glumac je za gorepomenuti portal rekao:

- Stvarno? Hm, ne znam, mislio sam da Bojsija niko ne voli, ali to mora da je zbog mene, jer me je tako lako voleti.

Džon se prisetio samog početka emitovanja "Mućki", koje tada nisu obećavale.

Foto: Profimedia

- Serija je umalo bila ukinuta nakon prve sezone - nije bila prihvaćena baš najbolje. Gledalo nas je oko 6,5 miliona ljudi, što bi danas bila fantastična brojka, ali tada to nije smatrano za uspeh. Tada je bilo tek dva, tri kanala. Zamalo da ne bude druge sezone... Imali smo sreću, jer je tada bio organizovan štrajk tehničara na BBC-u. Krenule su reprize serije 'Mućki', i brojke su skočile za par miliona. Tada su odlučili da počne snimanje druge sezone - ispričao je čuveni Bojsi.